VIDEO ⟩ Prantsuse noored päästsid nutikuse abil pere põlevast korterist

Inna-Katrin Hein
Copy
Nutikad noored päästsid Prantsusmaal Nantes'is noore pere leekidest
Nutikad noored päästsid Prantsusmaal Nantes'is noore pere leekidest Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Lääne-Prantsusmaal Nantes’is lahvatas ühe kuu vanuse tütrega noore perekonna kolmanda korruse korter põlema. Nad jäid leekide ja paksu suitsu kätte ega leidnud teed välja.

Prantsuse meedia teatel üritasid korrusmaja mitu naabrit 28. märtsi põlengu ajal noori ja nende last aidata, kuid suitsu tõttu see ei õnnestunud.

Tuletõrje oli kutsutud, kuid tuletõrjujate tulemine võttis aega. Pealtnägijate kinnitusel oli suits nii paks, et hädas olnud oleks võinud selle kätte lämbuda.

Tulekahju märkasid natuke kaugemal elavad noored, kes appi tõttasid ja pere aitasid. Kõigepealt panid nad maja juurde maapinnale madratseid ja patju, et pere saaks alla hüpata.

Vanemad viskasid ühekuuse tütre esimesena ja rahvas püüdis ta kinni.

«Laps pääses õigel ajal välja, paar minutit veel ja suits oleks võinud talle saatuslikuks saada,» ütles üks päästjatest Tahmid hiljem meediale.

Põlevas ja suitsuses korteris olnud vanemad pistsid pea aknast nii kaugele välja kui võimalik, et õhku saada.

Lõpuks moodustasid noored päästjad inimketi ja osa neist ronis mööda maja seina ja rõdusid üles. Vanemad pääsesid maapinnale mööda noorte «ketti».

Nutikad noored päästsid Prantsusmaal Nantes'is noore pere leekidest
Nutikad noored päästsid Prantsusmaal Nantes'is noore pere leekidest Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Sündmuskohale kutsutud kiirabi viis pere haiglasse tervisekontrolli. Arstide kinnitusel olid nad suitsu sisse hinganud ja neil oli kurk kähe, kuid muidu oli nende tervis korras.

Prantsuse sotsiaalmeedia kõige populaarsem video on alates möödunud nädala lõpust noortest, kes päästsid vanemad ja lapse nutikal viisil.

Nantes’i linnavõimud teatasid, et autasutavad vabatahtlikke päästjaid, kes ei kartnud oma elu ohtu seada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles