VIDEO ⟩ Itaalia mafiooso tabati tänu Youtube’i kokandusvideotele

Inna-Katrin Hein
Copy
Interpol võttis Itaalia politsei palvel Dominikaani Vabariigis Boca Chicas kinni 53-aastase Marc Feren Claude Biarti, kelle jälile jõuti Youtube'i kokandusvideote abil
Interpol võttis Itaalia politsei palvel Dominikaani Vabariigis Boca Chicas kinni 53-aastase Marc Feren Claude Biarti, kelle jälile jõuti Youtube'i kokandusvideote abil Foto: ITALIAN POLICE/ITALIAN POLICE VIA REUTERS/Scanpix

Itaalia politsei tabas tänu Youtube’i kokandusvideotele seitse aastat jooksus olnud mafiooso, kes näitas videotes oma kulinaarseid oskusi ja õpetas valmistama maitsvaid roogi.

53-aastasel Marc Feren Claude Biartil õnnestus toidutegemise nippe jagades oma nägu varjata, kuid ta reetsid kätel olevad tätoveeringud, teatab bbc.com.

Itaalia politsei teatas, et nad leidsid ’Ndrangheta rühmitusse kuuluva tagaotsitava mehe möödunud nädalal Dominikaani Vabariigist Boca Chicast. Interpoli esindajad võtsid ta kinni ja ta viidi Itaaliase.

Biart kadus 2014. aastal, kui Itaalia politsei jõudis jälile, et ta on 'Ndrangheta rühmitusse kuuluva Cacciola klanni ninamees, kes viib kokaiini salakaubana Hollandisse.

’Ndranghetat peetakse Euroopa üheks võimsamaks maffiarühmituseks, mis kontrollib suuremat osa Euroopasse jõudvast kokaiinist. Grupeeringu peakorter on Itaalia lõunaosas Calabrias.

’Ndrangheta juht on 66-aastane Luigi Mancuso, hüüdnimega Onu. Juhtivliikmed kannavad hüüdnimesid Hunt, Paksuke ja Blondiin.

Itaalias on käimas suur maffiaprotsess, kus on kohtu all 355 mafioosot ja maffiaga koostööd teinud ametnikku.

Kohtueelsel istungil kulus kohtualuste nimede lugemiseks üle kolme tunni. Kohtu alla antuid süüdistatakse mõrvades, narkokaubanduses, väljapressimistes ja rahapesus.

Jaanuaris alanud kohtuprotsess kestab kaks aastat ja seal peaks astuma üles üle 900 tunnistaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles