MEEMID ⟩ Suessi kanalis laevaliiklust blokeeriv konteinerlaev on korralik naljanumber

Elu24
Copy

Elu24 vahendas 24. märtsil, et suur konteinerlaev Ever Given (Evergreen) sõitis Egiptuses Suessi kanalis madalikule ja tekitas laevaliiklusummiku. Praeguseks pole probleemile lahendust leitud ning meemimeistrid on saanud sellest ohtralt inspiratsiooni.

Taiwani ettevõtte Evergreen Marine konteinerlaev Ever Given sõitis Egiptuses Suessi kanalis 22. märtsil kell 7.40 kohaliku aja järgi madalikule, jäädes külitsi ja takistades teiste laevade liiklust mõlemas suunas.

Eesti aja järgi pühapäeva hommikul kell kaheksa ei oldud laeva veel liikuma saadud, mistõttu seisavad ummikus sajad kaubalaevad, vahendab BBC.

Satelliidifoto konteinerlaevast Ever Given, mis sõitis Suessi kanalis madalikule ja takistab laevaliiklust. Foto on tehtud kolmandal päeval pärast juhtunut, 27. märtsil.
Satelliidifoto konteinerlaevast Ever Given, mis sõitis Suessi kanalis madalikule ja takistab laevaliiklust. Foto on tehtud kolmandal päeval pärast juhtunut, 27. märtsil. Foto: MAXAR TECHNOLOGIES/via REUTERS/Scanpix

Laupäeva pärastlõunal ehk viiendal päeval pärast laeva kinnijäämist avaldas Suessi kanali ameti nõukogu esimees admiral Osama Rabie, et ta ei saa anda kindlat ajavahemikku, millal nad suudavad kanalis laevaliikluse taastada, vahendab Wall Street Journal

Suessi kanalit läbib 30 protsenti maailma kaubatranspordist, mis toimub laevadega. Laupäeva õhtuks oli Ever Giveni tekitatud ummikus üle 300 laeva.

Tõsisest olukorrast said muidugi ohtralt inspiratsiooni meemimeistrid. 

Ühel neist meenus telesarja «Sõbrad» kurikuulus stseen, kus Ross, Chandler ja Rachel proovivad trepist diivanit üles vedada.

Keegi nägi olukorras võimalust tuua tagasi Bernie Sandersi meem, mis jaanuaris sotsiaalmeedia vallutas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles