PILDID ⟩ Kuu aega haiglas olnud 99-aastane prints Philip sai koju

Elu24
Copy
99-aastane prints Philip sai 16. märtsil haiglast välja.
99-aastane prints Philip sai 16. märtsil haiglast välja. Foto: GLYN KIRK/AFP/Scanpix

Briti kuninganna Elizabeth II abikaasa prints Philip viidi 16. veebruari õhtul kehva enesetunde tõttu haiglasse. 99-aastane mees oli lõpuks arstide järelevalve all kauem kui kunagi varem.

Buckinghami palee teatas 17. veebruaril, et eakas prints viidi eelmisel õhtul Londonis asuvasse kuningas Edward VII haiglasse, kuna ta kurtis kehva enesetunnet. Prints olevat läinud autost haiglasse omal jalal ning palee kinnitas, et see on vaid ettevaatusabinõu, mitte hädaolukord.

Auto kuningas Edward VII haigla väljapääsu juures, mille kaudu prints Philip haiglast lahkus.
Auto kuningas Edward VII haigla väljapääsu juures, mille kaudu prints Philip haiglast lahkus. Foto: Dominic Lipinski/AP/Scanpix

Siis arvati, et Philip jääb haiglasse paariks ööks. «Eeldatavasti viibib hertsog haiglas paar päeva arstide jälgimise all,» seisis teates.

Märtsi alguses tehti Philipile teises haiglas edukalt südameoperatsioon ning hiljem viidi ta kuningas Edward VII haiglasse tagasi. Nüüd sai kuu aega haiglas viibinud prints Philip tagasi koju.

See on kõige pikem aeg, mis Philip pidanud tervise pärast haiglas veetma, vahendab The Sun.

99-aastane prints Philip autosse istumas.
99-aastane prints Philip autosse istumas. Foto: Dominic Lipinski/AP/Scanpix

Philipit on tervisehädad pikalt kimbutanud. 2011. aasta detsembris sattus ta haiglasse südame pärgarteri ummistusega ning 2012. aasta juunis raviti haiglas eaka printsi põiepõletikku, mistõttu pidi ta abikaasa juubelipidustustelt kõrvale jääma. Aasta hiljem käis ta kõhuoperatsioonil.

Prints Philip oli haiglas kokku kuu aega.
Prints Philip oli haiglas kokku kuu aega. Foto: Stefan Rousseau/AP/Scanpix

2014. aastal hakkas Philip kasutama kõrvaaparaati ning kolm aastat hiljem jäi pensionile. Philip ja kuninganna on saatnud koroonapandeemiat mööda Windsori lossis ja mõlemad on koroonaviiruse vastu vaktsineeritud.

Philip tähistab juunis oma 100. sünnipäeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles