Lukašenka andis Austraalia lahtised võitnud Azarenkale ordeni

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Victoria Azarenka võidukarikaga poseerimas.
Victoria Azarenka võidukarikaga poseerimas. Foto: SCANPIX

Valgevene president Aleksandr Lukašenka õnnitles Austraalia lahtised tennisemeistrivõistlused võitnud Victoria Azarenkat ning otsustas talle anda Emamaa ordeni.

«Vika – sa oled kogu meie riigi uhkus!» sõnas Lukašenka valitsuse pressiteate vahendusel. «Valgevene on sinu suurepärasest saavutusest võlutud, sa kirjutasid end Valgevene ja maailma spordiajalukku. Kogu riik vaatas hinge kinni hoides sinu lahinguid Melbourne’i tenniseväljakutel ja elas sulle kaasa.»

«Nendel külmadel jaanuarikuu päevadel soojendasid sa oma võidu, oskuste ja graatsiaga valgevenelaste südameid,» lisas Lukašenka. «Õnnitlen sind veelkord võidu puhul!»

Monte Carlos resideeruvast Azarenkast sai esimene valgevenelanna, kes võitnud suure slämmi turniiri – 22-aastane Minskis sündinud Azarenka alistas Austraalia lahtiste finaalis 6:3, 6:0 venelanna Maria Šarapova.

Tänu võidule tõuseb ta uues maailma edetabelis esikohale, kunagi varem pole Valgevene tennisist tabeliliider olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles