TIME 100 NEXT ⟩ Soome peaminister on tulevikku kujundavate juhtide nimistus

Elu24
Copy
Soome peaminister Sanna Marin.
Soome peaminister Sanna Marin. Foto: Roni Rekomaa/AFP/Scanpix

Soome peaminister Sanna Marin (35) jõudis nimekirja «Time 100 Next 2021», kus tõstetakse esile juhid, kes kujundavad tulevikku. Marin on üks kuuest inimesest, kes on jõudnud ka maineka New Yorgi väljaande kaanele. 

Loendis «Time 100 Next» tunnustatakse juhte eri valdkondadest, nagu äri, meelelahutus, poliitika, sport, teadus ja tervis. See on lisa uudisteajakirja Time maailma kõige mõjuvõimsamate inimeste nimistule, mida on koostatud aastast 1999. Nimistus on näiteks Ameerika lauljatar Dua Lipa, näitlejatar Ana De Armas ja Joe Bideni inauguratsioonil esinenud luuletaja Amanda Gorman.

Sanna Marin alustas tööd peaministrina vaid paar nädalat peale esimest koroonaviiruse nakkusjuhtumit Soomes, kirjutab YLE. Naise vanus sai kogu maailmas palju meedia tähelepanu, kuid tema toimetulek keerulistes olukordades näitas, et juhioskused ei sõltu vanusest. 

«Töö oli Sannale võõras ja ta jäi ilma n-ö mesinädalate perioodist, kuid ta tuli sellega hästi toime. Sulgedes riigi ja kehtestades reisipiiranguid, õnnestus Sannal hoida riigi nakatumised ühe viiendiku Euroopa keskmiste seas,» kirjutab Norra peaminister Erna Solberg. 

«Kriisiajad näitavad meile, millest inimesed tehtud on. Ta on oluline osa tugevast Põhja-Balti regiooni naisliidrite meeskonnast,» jätkab Solberg, kes loodab, et nad kohtuvad õige pea.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles