AASTA TOLA ⟩ Hädas ukrainlane tunnistas üles mõrva, sest tahtis politseilt lume lükkamisega abi saada (1)

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Ukrainas on viimasel ajal maha sadanud suur kogus lund, mille koristamisega ollakse hädas. Pilt on illustreeriv.
Ukrainas on viimasel ajal maha sadanud suur kogus lund, mille koristamisega ollakse hädas. Pilt on illustreeriv. Foto: ZUMAPRESS.com/ Scanpix

Koduni viiva sõidutee olukorraga rahulolematu mees palus politseisse helistades, et teda vahistama tulevad ametnikud lükkaksid lund täis tee kindlasti sahaga lahti.

Üks Ukrainas elav mees helistas eelmise nädala laupäeva õhtul politseisse ja rääkis neile, et tappis oma ema elukaaslase, pussitades teda rindu, vahendas The Guardian. 

«Kuid samal ajal hoiatas ta politseid, et nad peaksid tulema lumesahaga, sest muid võimalusi tema juurde pääsemiseks lihtsalt ei ole,» rääkis politsei pressiesindaja Yuliya Kovtun esmaspäeval.

Pressiesindaja sõnul ei pidanud aga politseinikud lumekoristustööd vajalikuks ja läksid sündmuskohale maasturiga. 

«Kohe pärast väidetavasse tapmispaika saabumist avastasid nad, et mehe ema elukaaslane oli tõesti maja juures, kuid kõigi suureks üllatuseks oli mees ühes tükis ja vigastusteta. Keegi polnud teda rünnanud,» selgitas Kovtun.

Pressiesindaja lisas, et «tapja» tunnistas kohe üles, et tegi politseile valeväljakutse. 

Selle põhjus seisnes kehvades teetingimustes. Nimelt olid munitsipaalteenuse osutajad küll varem sahaga tee lumest enam-vähem puhtaks teinud, kuid politseisse helistanud mees ei olnud tööga rahul. 

Nii tuligi ta üsna rumalale ideele helistada politseisse lootuses, et saab sealt abi. 

Grybova Rudnya külast pärit meest ähvardab valekaebuse teatamise eest kuni 119 grivna (umbes 4 euro) suurune trahv.

Ukrainas on viimastel päevadel registreeritud rekordiline lumesadu ja suur osa riigist on kaetud umbes 50 cm paksuse lumekihiga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles