KARM VIDEO ⟩ Politsei vahistas 9-aastase tüdruku ja lasi talle pipragaasi näkku

Elu24
Copy
Tüdruk väänati käeraudadesse enne, kui teda politseiautosse suruma hakati.
Tüdruk väänati käeraudadesse enne, kui teda politseiautosse suruma hakati. Foto: Kuvatõmmis

New Yorgis toimunud skandaalsest politseivägivalla juhtumist avaldati uus video. Üldsus on šokeeritud sellest, kui jõhkralt kohtles patrull peretüli käigus hüsteeriasse sattunud koolitüdrukut.

Jaanuari lõpus aset leidnud vahejuhtumist avaldati uus video. Kaamera jäädvustas uskumatu vestluse patrullpolitseiniku ja tagaistmel istuva koolitüdruku vahel, kel on nägu pipragaasi täis lastud.

«Palun ärge tehke mulle nii,» palus 9-aastane tüdruk. Ta soovis, et politseinik pühiks ta näolt kõrvetava aine maha. «Sa tegid seda endale ise, kullake,» vastas politseinik veendunult.

Kui politseinikud oli pipragaasi ära lasknud, ei tegelenud nad enam käeraudades tüdrukuga. Seega pidi laps ootama 16 minutit enne, kui kiirabi ta näo ära pesi. «See põletab nii hullusti,» ütles nuttev tüdruk tagaistmel. «See peabki põletama – seda kutsutakse pipragaasiks,» kinnitas politseinik ning soovitas panna tüdrukul pea õue jahutava õhu kätte.

See vestlus toimus peale karmi vahejuhtumit, kus politsei saabus ema kutsel lahendama peretüli. Nimelt oli sattunud Elba Pope'i neljandas klassis käiv tütar emaga vaieldes hüsteeriasse ning ähvardas ennast ja ema ära tappa.

Saabunud politsei ei kavatsenud aga ema palvetest hoolimata sotsiaaltöötajat ega psühholoogi ootama jääda, vaid lahendas olukorra jõhkrate jõuvõtetega. Tüdruk, kes nuttis ja karjus isa järele, väänati maha ja pandi raudu.

«Ma tahan isa näha,» karjus tüdruk. «Mida sa teed? Sa lähed vangi ju,» käratas aga politseinik, kes üritas tüdrukut jalgupidi politseiautosse suruda. Kui hüsteerias tüdruk aga politseinikuid ei kuulanud, lasid need talle pipragaasi näkku.

Vahetult seotud politseinikud on praegu töölt kõrvaldatud. New Yorgi linnapea ja paljud teised on politsei teguviisi teravalt kritiseerinud ning ema läks asjaga ka kohtusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles