TRAAGILINE ⟩ Suurejoonelisel beebipeol surmas kahuri plahvatus külalise

Elu24
Copy
Ürituse silt on oli veel järgmistel päevadel lumes näha.
Ürituse silt on oli veel järgmistel päevadel lumes näha. Foto: Kuvatõmmis

USAs tähistas noor pere beebi tulekut, kuid peol juhtunud veider õnnetus lõppes peretuttavast külalise surmaga, vahendab WaPo.

Michigani noorpaar korraldas peagi sündiva lapse soo avaldamiseks pere ja tuttavatega suurejoonelise peo. Selle jaoks toodi kohale suisa kahur, mis pidi paiskama kärgatusega õhku kas roosa või sinise pilve.

Kui seadeldise sütik süüdati, olid peolised kogunenud selle ümber. Rõõmsa üllatuse asemel järgnes aga kohutav õnnetus, mis tõi noorpaarile hoopis palju südamevalu.

Kahuris olnud püssirohi plahvatas, mistõttu paiskus seltskonna poole suur hulk kildusid. Üks neist tabas noorpaari sõpra Evan Silvat rinda. Ta suri õnnetuse tagajärjel kohapeal. «Koduomaniku sõnul oli seda mitu korda lastud,» kinnitas politsei pressiesindaja Liz Rich. «Kui sellist asja sageli ei kontrollita, võib valumetall liiga palju kuluda.»

Uurimisel selgus, et 26-aastane ohver ei süüdanud sütikut. Silva seisis kahurist neli meetrit eemal, kuid mõni metallikild lendas koguni pea kaheksa meetri kaugusele.

Sõbrad algatasid lahkunu matusekulude katmiseks ka GoFundMe kogumiskampaania. «Evan Silvale sai saatuslikuks ootamatu õnnetus. Temast jäi maha palju leinavaid pereliikmeid ja sõpru,» kirjutas selle looja. Kuigi eesmärk oli koguda 10 000 dollarit, on praeguseks saadud juba üle 12 000 dollari.

Selliseid suurejoonelisi pidusid lapse soo avaldamiseks on viimasel ajal palju kriitiseeritud. Arvatakse, et California suvised metsapõlengud algasid samuti ühest sellisest üritusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles