VIDEO ⟩ Mehhikos sünnitas naine haigla ukse ees, sest koroonapatsiente täis majas ei olnud ruumi

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Mehhikos sünnitas naine haigla ukse ees, sest talle ei jagunud majas ruumi.
Mehhikos sünnitas naine haigla ukse ees, sest talle ei jagunud majas ruumi. Foto: Kuvatõmmis Twitteri videost

Sotsiaalmeedias on hakanud levima kulutulena video naisest, kes sünnitas olude sunnil Mehhiko haigla välisukse ees, sest teda ei lastud koroonapatsientidest üleujutatud haiglasse sisse.

Riigi tervishoiuametnikud vabandasid Oaxacas aset leidnud juhtumi pärast. Nende selgituste järgi põhjustas olukorra asjaolu, et COVID-19-ga patsiente täis haigla personal ei leidnud piisavalt kiiresti naisele turvalist ruumi, vahendas Mexico News Daily.

Kulutulena levima hakanud video filmis mees, kes ootas samuti haigla ees. Tema sõnul ei aidanud sünnitamise ajal naist ükski meedik. Ta lisas, et vastsündinu kukkus peaga vastu kõnniteed, sest naine seisis sel hetkel abituna püsti.

Kaheminutiline video algab pärast sünnitust. Sellel näeb, kuidas arvatav medõde juhatab äsja sünnitanud naise koos imikuga haiglasse. Naisest jääb kõnniteele maha vere ja lootevee loik.

Filmija jutustab videos, kuidas haiglast ei tulnud keegi naist aitama isegi siis, kui sünnitus oli täies hoos.

«Me rääkisime natuke aega tagasi,» jutustas mees videos. «See naine oli valmis sünnitama ja keegi ei tulnud talle appi. See on neetult ülekohtune.»

Samuti kuuleb videos teist juhtunust häiritud pealtnägijat, kes sõimab haigla uksest väljunud töötajat.

«Vaata, kuidas sa temaga käitud. Ta ei oska lugeda ja kirjutada, kuid ta on inimene, ja vaata, kuidas sa temasse suhtud,» ütles vihane naine.

Hiljem ütles Oaxaca tervishoiuministri asetäitja Juan Carlos Marquez Haine, et San Pablo Huixtepecis asuv haigla oli üks 17 haiglast Oaxaca Valles Centrales piirkonnas, mis oli pilgeni koroonapatsiente täis.

Tema sõnul jätsid haigla töötajad naise välja ootama, sest nad valmistasid ette ruumi, kus ema ega laps ei puutuks koroonaviirusega kokku. Nimelt ei olnud naise saabudes haiglas ühtegi vaba palatit suure hulga intubeeritud patsientide tõttu.

Ei ole selge, kui kaua naine enne sünnitust haigla ukse ees oli, kuid mõne juuresolija väitel ootas ta õues vähemalt kaks tundi. 

Haigla teatel on nii ema kui ka beebiga kõik korras ja nad tunnevad end hästi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles