VIDEOD ⟩ Milliseid digitaalseid muusikaelamusi on võimalik kogeda pandeemia ajal?

Elu24
Copy
Kuvatõmmis videost.
Kuvatõmmis videost. Foto: Youtube/ Hydeout Prelude

Peale valeuudiseid suvel toimuvast Weekend Festival Baltic 2021, tabas mitmeid kindlasti kurvastus ja igatsus ühe korraliku peo järgi. Ajal, mil muusikamaailm on pandud pausile, otsivad nii mõnedki nutikamad võimalusi, kuidas viia inimesteni erinevaid muusikaelamusi. 

Novembris 2020 alustas elektroonilise muusika festival «Hydeout», kes pakub muusikahuvilistele võimalust võtta osa interaktiivsest peost. Peokorraldajad on loonud peo tarvis interaktiivse maailma, milles saavad uudistada inimesed igast maailma nurgast. Esinejate nimistus on Martin Garrix, Rita Ora, DJ Snake, Wiz Khalifa, Nicky Romero ja mitmed muud suured muusikamaailma artistid. 

Täna, 29 jaanuaril, esilinastub Martin Garrixi esinemine. Vaata, milline saab välja nägema artisti virutaalne lava. 

Kodulehel saab kasutaja kujundada oma avatari, millega maailmas edaspidi ringi uudistada saab. Veebipõhises peopaigas saab mängida online mäng ja lahutada muul moel meelt, suheldes jututubades teiste festivalikülastajatega. Korraldajate sõnul on kolmes virutaalmaailmas lausa 20 3D-lava. Tasuta saab mängu vaadelda eelvaates ja kuulata artistide tasuta esinemisi. Kui on soovi aga saada täiselamust, tuleb välja käia 50 dollarit (41,2 eurot). 

Põhjaliku loetelu online esinemistest on kokku pannud ka Billboard. Vaata suurte staaride esinemisaegu SIIT. Veebikontserdid toovad inimesteni Miley Cyrus, Adam Lambert, Charli XCX, Gorillaz ja mitmed muud. Lisaks pikale loetelule esinejatest annab Billboard teada ka iganädalastest esinemistest. Vaata selle nädala esinemisaegu SIIT. 

Ka Eesti omad house muusika sangarid, Bianca korraldajad, soovivad peonäljas olevatele inimestele üle pika aja kihvti elamuse pakkuda. Juba pühapäeval, 31. jaanuaril kell 16.00, tuuakse peosarja fännide kodudesse mõnus muusika. Live-etteaste teevad QrX, Parx, L2ti ja Saulus. 

 

27-28 november leidis aset muusikafestival Digital Mirage, mille raames filmisid mitmed digitaalse muusika artistid ülesse oma etteasted. Esinesid mitmed nimekad artistid, nagu Tiesto, Benny Benassi, Tcahmi, Zhu ja Louis The Child. Videod kanti üle festivali ametlikul kodulehel.  

Paistab, et nutikamad elavad ka praeguse keerulise aja üle, lähenedes probleemidele loovalt. Tasub loota, et ehk tuuakse inimesteni ka mõni kodumaine veebipõhine muusikafestival, mida koduses keskkonnas mõnusalt kuulata saaks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles