PILDID ⟩ Tütrega moelava jaganud supermodell Kate Moss on drastiliselt muutunud

Elu24
Copy
Briti supermodell Kate Moss koos oma tütre Lila Grace Mossiga.
Briti supermodell Kate Moss koos oma tütre Lila Grace Mossiga. Foto: STEPHANE DE SAKUTIN/AFP/Scanpix

Briti supermodell Kate Moss (47) oli üks modellidest, kes kolmapäeval Pariisis Fendi moesõul lavale kõndis. Modellide seas oli ka Mossi 18-aastane Lila. Erilise sündmuse varjus kommenteeriti sotsiaalmeedias aga Mossi nägu, mis on drastiliselt muutunud.

Kolmapäeval esitas moedisainer Kim Jones Pariisis oma kollektsiooni, mille ta valmistas moemajale Fendi, vahendab People. Varasemalt vaid meestele disaininud Jones võttis tähtsa rolli moemajas üle Karl Lagerfeldilt, kes suri 2019. aastal, vahendab WWD. Fendi jaoks oli tegu erilise moesõuga, kuna see on Jonesi esimene kollektsioon, mis on mõeldud naistele. 

Erilisel moesõul astus lavale ka ema-tütre duo Kate ja Lila Moss. Supermodellina tuntud Kate Moss kandis moelaval halli kleiti, tema 18-aastane tütar säras aga omapärases läbipaistvas kleidis.

Lila Grace Moss moelaval, temast järgmine modell on neiu ema, supermodell Kate Moss.
Lila Grace Moss moelaval, temast järgmine modell on neiu ema, supermodell Kate Moss. Foto: STEPHANE DE SAKUTIN/AFP/Scanpix

Koroonaviiruse pandeemia tõttu ümbritses moelava klaassein ja hiljem poseerisid modellid klaasist valmistatud kuubikutes. Moelavale astus esimesena Lila ja talle järgnes tema ema. See pole duo jaoks aga esimene kord, kui nad moelava jagavad. Kate'i ja Lila esimene ühine moesõu oli 2020. aasta oktoobris. Kõrvuti kõnniti brändi Miu Miu moesõul ja tegu oli Lila debüüdiga, vahendab People.

Kuigi ema ja tütre puhul oli kindlasti tegu toreda sündmusega olid mitmed Twitteri kasutajad mõne asja tõttu negatiivselt meelestatud. Esiteks kritiseeriti üle 30 aasta moemaailmas tegutsenud Kate'i ennast või õigemini tema nägu, mis on iluprotseduuride ja -lõikuste tõttu drastiliselt muutunud.

Supermodell Kate Moss on moemaailmas tegutsenud juba 1988. aastast.
Supermodell Kate Moss on moemaailmas tegutsenud juba 1988. aastast. Foto: STEPHANE DE SAKUTIN/AFP/Scanpix

«Kate Mossi nägu...,» kommenteeris keegi Twitteris, kes oli supermodelli nähes praktiliselt sõnatu. 

«Kate Moss ja Demi Moore vajavad sekkumist ilukirurgia osas. See on hirmsaks muutumas,» lisas keegi. Kasutajale jäi silma ka Hollyoodi näitleja Demi Moore, kes samuti moelaval kõndis (alumisel pildil) ja kelle muutlikku nägu samuti sotsiaalmeedias kritiseeritakse.

Demi Moore Fendi moesõul.
Demi Moore Fendi moesõul. Foto: STEPHANE DE SAKUTIN/AFP/Scanpix

Paljude arvates nägid mõlemad naised teistsugused välja ja on ilulõikustega liiale läinud. «Kate Moss näeb jube välja,» kirjutas otsekohene kodanik.

Lisaks sellele, et paljudele jäi ette Kate'i nägu, kritiseeriti tõsiasja, et tema tütar moelaval kõndis. Paljude arvates pole siin andekusega midagi pistmist vaid pigem on see puhas onupojapoliitika. 

Supermodell Kate Moss koos türe Lilaga Fendi moesõul. Paljude arvates on Lila kõnnal moelaval nõrk.
Supermodell Kate Moss koos türe Lilaga Fendi moesõul. Paljude arvates on Lila kõnnal moelaval nõrk. Foto: STEPHANE DE SAKUTIN/AFP/Scanpix

«Kate Moss peab võtma oma lühikest kasvu tütre ja viima ta kuhugi mujale, sest tema Vogue Itaalia kaanefoto  (alumine pilt) oli rämps ja nüüd ta kõnnib Fendi moelaval?» kritiseeris keegi noort modelli.

Twitterisse postitati ka videoklipp Lila kõnnakust moelaval, mis nii mõnelegi silma jäi. Ja seda mitte heas mõttes. «Mis asi see on?» küsiti pahaselt.

Millal täpselt Kate Moss ilulõikuste poole pöördus on ebaselge, kuid oma jälje naise välimusele on arvatavasti jätnud ka tema elustiil. Mossi mainet varjutasid modellimaailmas aastakümneid narkootikumid ja alkohol. 2005. aastal katkestati Mossi H&Mi kampaania, moebrändid Chanel ja Burberry loobusid supermodelliga koostööst ning seda kõike väidetava kokaiinisõltuvuse tõttu, vahendab The Telegraph.

Moss eitas toona narkootikumidega seotud väiteid ja 2006. aastal narkootikumide tõttu politsei jaoskonda kutsutud modell vabanes lõpuks kõigist süüdistustest.

Pärast skandaali jätkas Moss modellimaailmas töötamist ja on aastate jooksul olnud mitmetes kampaaniates. 2012. aastal oli ta näiteks Diori huulepulga reklaamnägu. 

Nikolai von Bismarck (vasakul), Kate Moss (paremal) ja supermodelli tütar Lila Moss keskel. Kate'i tütar tegi oma moelava debüüdi 2020. aasta oktoobris.
Nikolai von Bismarck (vasakul), Kate Moss (paremal) ja supermodelli tütar Lila Moss keskel. Kate'i tütar tegi oma moelava debüüdi 2020. aasta oktoobris. Foto: LAURENT VU/SIPA/LAURENT VU/SIPA/Scanpix

Moss ei ole ilulõikustest ja -protseduuridest avalikult rääkinud, kuid internetis levivad kuulujutud, et ta käis enne modellikarjääri algust ninaoperatsioonil. 2013. aastal tunnistas ta ajakirjale Allure, et ta oli noorena ebakindel oma rindade pärast, kuid tänu modellikarjäärile õppis ta oma keha armastama.

2018. aastal loobus Moss alkoholist ja pidudest ning 2020. aasta suvel avaldas The Sun, et modelli puhas elustiil on põhjus, miks tema nägu näeb eriti värske välja. Toona spekuleeriti teistes, vähem tuntud kõmumeedia lehekülgedel, et Moss oli noorusliku välimuse saavutamiseks pöördunud ilukirurgia poole. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles