DOPING ⟩ Mitte ainult venelased: USA kergejõustikutähte ähvardab kaheksa-aastane võistluskeeld

Elu24
Copy
Doha MMil sai USA tõkkejooksja Brianna McNeal valestardi eest disklahvi.
Doha MMil sai USA tõkkejooksja Brianna McNeal valestardi eest disklahvi. Foto: Dylan Martinez/Reuters/Scanpix

100 meetri tõkkejooksu olümpiavõitjat Brianna McNeali võib dopingureeglite rikkumise eest oodata kuni kaheksa-aastane võistluskeeld.

Kergejõustiku puhtuse eest võitlev organisatsioon Atheltics Integrity Unit (AIU) teatas, et 29-aastane ameeriklanna on saanud ajutise võistluskeelu. Põhjuseks toodi McNeali dopinguproovidega manipuleerimine, kuid täpsemaid detaile ei avaldatud.

Antidopingu tavakohaste reeglite järgi on dopinguproovidega manipuleerimise eest määratav karistus nelja-aastane võistluskeeld, kuid juba 2017. aastal kandis ameeriklanna USA Antidopingu poolt määratud ühe-aastast karistust. Selle sai ta 2016. aastal oma asukoha deklareerimata jätmiste eest, kirjutas The Guardian.

McNeal postitas Instagramis avalduse, kus märgib, et on alati olnud puhas sportlane.

«Annan alati rõõmuga dopinguroove. Praegu on minu karjääri raskeimad ajad,» selgitas spordistaar toona.

Ameerika Arbitraaži Assotsiatsioon kirjeldas juhtumit, kui «erakordset ning keerulist», sest tegemist on lugupeetud atleediga, kes pole kunagi dopinguainete tarvitamisega vahele jäänud. 

Eelmisel nädalal teatati, et 2017. aasta kaugushüppe maailmameistrit Luvo Manyongat võib samuti dopingureeglite rikkumise eest oodata nelja-aastane võistluskeeld.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles