VÄRVIKAS SÕNAKASUTUS ⟩ Martin Helme kutsus Reformi ja Keskerakonda huijarite kambaks (3)

Copy
Möödunud aastal võttis riik rahandusminister Martin Helme (EKRE) juhtimisel koroonapandeemia põhjustatud kriisi seljatamiseks laenu enam kui 2,8 miljardit eurot.
Möödunud aastal võttis riik rahandusminister Martin Helme (EKRE) juhtimisel koroonapandeemia põhjustatud kriisi seljatamiseks laenu enam kui 2,8 miljardit eurot. Foto: Tairo Lutter / Postimees

ETV poliitikasaates «Esimene stuudio» intervjuu andnud Martin Helme kasutas Keskerakonna ja Reformierakonna kirjeldamiseks soomekeelset väljendit «huijarite kamp».

«Kaks mitteusaldusväärset partnerit on omavahel kokku saanud,» vihjab Helme toimuvale. Samuti toob mees välja, et mõlemal erakonnal on lisaks kõigele ka pikk korruptsiooniajalugu seljataga. 

Intervjuu ajal kasutas Helme Reformierakonna ja Keskerakonna kirjeldamiseks ka värvikat väljendit. «Kõik teavad, et Reformierakond on see erakond Eestis, kes armastab oma koalitisoonikaaslastel ühel hetkel vaipa alt tõmmata. Nüüd on kokku sattunud teise samasugusega. Nagu soome keeles öeldakse – huijarite kamp,» lajatas Helme. («Huijari» on soomekeelne sõna, mis tähendab tõlkes «šarlatan», kes on asjatundjana esinev petturist võhik – toim).

Helme on arvamusel, et selline valitsuskoosseis on hale ning õnnetu. Samuti kahtleb mees ka nende usaldusväärsuses, oletades, et maksud hakkavad tõusma ja siit-sealt hakatakse ka kärpima. 

Rääkides asjadest, mis jäid tal ministriametis tegemata, tõi Helme välja vaid ühe asja, Eesti krooni tagasi toomine. «Jõuan veel,» suhtub mees eesmärki optimistlikult. Paistab, et mehe eesmärk oli rahandusministrina töötades tagasi tuua Eesti kroon. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles