Tennisekaunitari lugu: kindlasti ei ole me tavaline, õnnelik ega täiuslik perekond

Elu24
Copy
Kanada tennisemängija Eugenie Bouchard poseerimas Sports Illustratedi`ile.
Kanada tennisemängija Eugenie Bouchard poseerimas Sports Illustratedi`ile. Foto: Kuvatõmmis - Twitter

Eelmisel aastal raha eest kohtamiste korraldamisega kuulsust kogunud Kanada tennisemängija Eugenie Bouchard on pärit suurest perest, kuid oma kaksikõe Beatrice`i näeb ta nagu kuuvarjutust.  

Bouchardide perekonna noorema generatsiooni moodustavad neli liiget: kaksikõed Eugenie ja Beatrice, noorem õde Charlotte ja noorem vend William. Nende isa Michel Bouchard teenib leiba investeerimispankurina ja kasvatas pere kolme last, tennisekaunitar Eugenie sirgus naiseks õdedest ja vennast eraldi, koos ema Julie Leclairiga.

25. veebruaril 1994. aastal sündinud Eugenie Bouchard tutvustas ennast maailmale profitennisistina kahekümneaastaselt. 2014. aastal jõudis ta Wimbledonis finaali ning Austraalia lahtistel ja Roland Garrosil nelja parema naise sekka. Samal aastal platseerus ta maailma edetabelis kõrgele viiendale kohale ning pälvis enim arenenud WTA mängija aunimetuse. Tõsi, juba kaks aastat varem triumfeeris ta naisjuunioride Wimbledoni turniiril, kui finaalis alistas ukrainlanna Elina Svitolina. Esimesed ITFi turniirivõidud saavutas kanadalanna juba 14-aastaselt, esimese võidu WTA-tuuril noppis ta 15-aastasena, vahendas Tennisnet.

Täna on Eugenie oma parematest resultaatidest kaugel, maailma edetabelis paikneb Montrealis sündinud kanadalanna 141. positisoonil.

Hiljuti andis Eugenie kaksikõde Beatrice EssentiallySport saidil intervjuu.

«Kindlasti ei ole me tavaline, õnnelik ega täiuslik perekond»

Just sellised sõnad lausus Beatrice Bouchard usutluse alguses. 

Kaksikõed Beatrice ja Eugenie Bouchard 2016.aastal. Beatrice on kuus minutit vanem, kuid Eugenie on 12 sentimeetrit pikem...
Kaksikõed Beatrice ja Eugenie Bouchard 2016.aastal. Beatrice on kuus minutit vanem, kuid Eugenie on 12 sentimeetrit pikem... Foto: twitter.com

«Kaugel sellest. Meie vanemad lahutasid, kui olime väikesed. Nad ei olnud teineteisega enam õnnelikud. Eugenie kasvas koos emaga, samal ajal, kui teised lapsed: mina, Charlotte ja William veetsime enamus aega isaga.»

«Lahusolek tekitas pingeid minu ja ema vahel, aga ka Charlotte ja William ei saanud emaga läbi ning hiljem suurenesid lahkarvamused ka Genie ja isa vahel.»

«Isegi tänaseks pole asjad paremaks läinud, vastupidi. Piisab, kui öelda, et alates kümnendast eluaastast olen Geniega kokku saanud ehk paar korda aastas. Kummaline mõelda, et tunnen mõnda toidupoemüüjat paremini, kui oma kaksikõde,» lausus Beatrice.

Eugenie on võitnud karjääri jooksul ühe WTA trofee, seda 2014. aastal Nürnbergis, kus ta lõppvaatuses alistas tšehhitari Karolina Pliškova. Teisest küljest jälle on 26-aastane Kanada tennisekaunitar kuuel korral WTA-turniiril finaali jõudnud. Viimati Istanbulis möödunud aastal, seal üllatas teda rumeenlanna Patricia Maria Tig. Pärast 2015. aastat pole Bouchard suure slämmi turniiridel kuueteist parema hulka jõudnud.

Eugenie Bouchard mullusel Roland Garrosil.
Eugenie Bouchard mullusel Roland Garrosil. Foto: CHRISTOPHE SAIDI/SIPA/CHRISTOPHE SAIDI/SIPA/Scanpix

Eelmisel aastal kogus Eugenie Bouchard tuntust sellega, et pani oksjonile võimaluse endaga õhtustada. Viimati võitis oksjoni mees, kes ladus õhtusöögi eest lauale 85 000 dollarit. Selle raha eest sai õnnelik võitja lisaks kohtamisele tenniseiludusega, pääsme ühele suure slämmi turniirile, Bouchardi autogrammiga kingad ja reketi. Raha läks Bouchardi teatel heategevuseks.

Esmaspäeval 11. jaanuaril kohtub Eugenie Bouchard 2021. aasta Australian Openi esimeses kvalifikatsiooniringis austraallanna Abbie Myersiga. Austraalia lahtiste tennise meistrivõistluste naisüksikmängu kvalifikatsiooniturniir viiakse läbi Dubais.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles