VIDEO ⟩ Sõda pole läbi: vahetud kaadrid näitavad, kuidas Iraagis ISISe võitlejaid hävitatakse (1)

Elu24
Copy
Kohalikud võitlejad hävitasid ISISe rakukese.
Kohalikud võitlejad hävitasid ISISe rakukese. Foto: Kuvatõmmis

Äärmusrühmitus tegutseb siiani ja selle rakukesed teevad kohalikele peavalu. Haruldane video heidab veidi valgust, kuidas äärmusluse probleemiga «Islamiriigi» kunagisel alal võideldakse.

Eile avaldatud video on ebatavaliselt vahetu pilk ISISe vastasesse võitlusesse, mis siiani Iraagi kõrbes käib. Algse klipi avaldanud Barzan Alsatami sõnul on see filmitud Haditha kõrbes Lääne-Iraagis.

Väidetavalt on tegemist varitsusega, kus suur rühm kohaliku klanni võitlejaid võtsid vahele maanteel Toyota kastikaga liikunud kahemehelise ISISe rühma. Käsirelvade ja kergekuulipildujate kuulirahes sõitis maastur teelt suurel kiirusel välja.

«Operatsiooni tulemusel tapeti kaks ISISe elementi ja võeti sõiduk oma kontrolli alla,» kinnitas Alsatam. Pikast video lõpus on aga näha, et tõenäoliselt jäi üks võitleja ellu ja detoneeritaks vastase lähenedes ise ka pommivöö.

Video põhjal spekuleeritakse, et suhteliselt organiseerimatu tegutsemise tõttu võis üks klanniliige omade tules pihta saada. Samas oletatakse, et vigastus pärineda ka maasturi õhku paisatud kivist.

Suurima ulatuse ajal oli «Islamiriigi» kontrolli all suur osa Süüria kõrbest ning Iraagi lääneosa pealinna Baghdadi alla välja. Kuigi viimane äärmuslaste kontrolli all olnud linn langes 2019. aastal, tegutsevad rakukesed kogu endisel alal siiani, smugeldades relvi ning rünnates julgeolekujõude ja kohalikke.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles