VIDEO ⟩ Tänasel erakordsel kosmilisel kohtumisel ulatavad Jupiter ja Saturn üksteisele «käe» (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Jupiter ja Saturn vaadatuna 20. detsembril USAs Nevadas Las Vegases. Täna 21. detsembril on neid planeete näha üksteisele veelgi lähemal
Jupiter ja Saturn vaadatuna 20. detsembril USAs Nevadas Las Vegases. Täna 21. detsembril on neid planeete näha üksteisele veelgi lähemal Foto: David Becker/ZUMAPRESS.com/ScanPix

Maailma juhtivad astronoomid soovitavad täna pilgu taevasse heita, et näh kosmilist fenomeni, milles kaks meie päikesesüsteemi kõige suuremat planeeti, Jupiter ja Saturn liiguvad üksteisele väga lähedal, nagu tervitaksid teineteist ja ulataksid «käe». Maalt vaadatuna on nad näha koos.

Astronoomid lisasid, et Jupiter liigub Saturnist mööda iga 20 aasta tagant, kuid nii lähedal nagu nad nüüd teineteisele on, tuleb väga harva ette, teatab sciencealert.com.

Ameerika Ühendriikide Texase Houstoni Rice’i teadusülikooli astronoom Patrick Hartigan sõnas, et viimati olid Jupiter ja Saturn üksteisele nii lähedal ligi 800 aastat tagasi, 4. märtsil 1226. aastal. Järgmisel korral on kahe planeedi kohtumine 2080. aasta märtsis ja siis alles 2400. aastal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles