Teadlase meeletud väited: tulnukatega on kontakt ja nendega tehakse Marsil koostööd (1)

Elu24
Copy
Värsked pildid Maast ja Kuust kosmosest vaadatuna.
Värsked pildid Maast ja Kuust kosmosest vaadatuna. Foto: SWNS/ScanPix

Iisraeli kaitsealase kosmoseprogrammi endise juhi väited jätavad häbisse mitmed ulmefilmid. Eaka mehe sõnul ei soovi maavälised veel avalikkuse ette tulla, kuna inimesed pole selleks veel valmis, vahendab Jerusalem Post.

Maalased tegelevad praegu kosmiliste teemadega nagu SpaceX-i Marsi raketi lennutamise ja müstiliste obeliskidega. Samal ajal on Iisraeli teadlane Haim Eshed välja tulnud hoopis sensatsiooniliste väidetega.

Eshed väitis intervjuus Iisraeli meediale, et USA ja Iisrael on olnud tulnukatega kontaktis juba mõnda aega. See on aga avalikkuse eest varjul hoitud, sest «inimkond ei ole selleks valmis».

30 aastat Iisraeli kosmoseprogrammi juhtinud Eshedi sõnul on paigas juba terved lepingud. Mehe väitel tehakse juba koostööd Marsil, kus olevat suisa maa-alune ühisbaas kosmonautide ja tulnukatega. «USA valitsuse ja tulnukate vahel on kokkulepe. Nad kinnitasid meiega lepingu, et seal katsetusi teha,» sõnas ta.

87-aastase Eshedi sõnul soovivad tulnukad «galaktikatevahelisest föderatsioonist» uurida «universumi olemust». Samuti olevat nad väga huvitatud inimkonna arengust.

Trump on teadlik?

Seni mingeid otseseid tõendeid väidetele ei ole. Avaldus satub aga intrigeerivalt samasse aastasse USA «kosmosevägede» loomisega. Eshedi enda sõnul on Donald Trump toimuvast teadlik ning oleks ka «äärepealt» uudise avaldanud.

Siiski olevat «galaktiline föderatsioon» ta peatanud, et massihüsteeriat vältida. Inimkond peab veel «arenema ja jõudma tasemele, kus /.../ mõistame, mis kosmos ja kosmosesõidukid päriselt on,» väitis ta.

Eshedi väitel on tal ka põhjus sellega praegu välja tulla - nimelt on teadusmaastik oluliselt muutunud. «Kui ma oleks sellega viie aasta eest lagedale tulnud, mida praegu räägin, oleks mind haiglasse saadetud,» arvas ta.

«Täna räägivad nad juba niikuinii teistmoodi. Mul pole miskit kaotada,» põhjendas mees. «Olen kõik oma kraadid ja autasud juba saanud ning mind austatakse välismaa ülikoolides, kus tuuled samuti pöörduvad.»

Teemat samuti kajastanud NBC teatel ei vastatud ei Valgest majast ega Iisraeli valitsusest nende järelpärimisele, mis puudutas Eshedi juttu. NASA aga kinnitas, et kuigi otsingud käivad, pole nemad veel märke maavälisest elust leidnud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles