FOTOD ⟩ Jalgpallimaailm leinab: ta läks ära, kuid ei lahku kunagi, Diego on igavene!

Elu24
Copy
Jalgpallilegend Diego Maradonast tehtud fotod on projekteeritud Buenos Airese kesklinna kultuurikeskuse fassaadile.
Jalgpallilegend Diego Maradonast tehtud fotod on projekteeritud Buenos Airese kesklinna kultuurikeskuse fassaadile. Foto: Stringer/Reuters/Scanpix

Üle kogu maailma leinatakse kolmapäeval südamerabandusse surnud argentiinlast Diego Maradonat. 

Sotsiaalmeedias jagatakse mälestusi Maradonast, kogunetakse, saadakse kokku ja seda koroonaviirusest hoolimata, et meenutada 60-aastaselt meie seast lahkunud jalgpallilegendi.

Maradona tähendas tohutult palju näiteks Itaalia linnale Napolile, mille klubis mängis ta aastatel 1984–1991. AFP teatel on Napoli linnapea teinud juba ettepaneku linna staadion Maradona mälestuseks ümber nimetada.

Ka Hollandis kogunesid inimesed, et üheskoos surematut jalgpallinime mälestada.

Maradonat leinatakse sügavalt ka jalgpalliringkondades. Vutisuurus Pele mälestas 60-aastaselt surnud Argentina jalgpalligeeniust tundeliste sõnadega: «Kui kurb uudis. Kaotasin sõbra ja maailm kaotas legendi. Palju jääb ütlemata, kuid annaks Jumal perele jõudu. Loodan, et ühel päeval võime koos taevas jalgpalli mängida,» kirjutas Pele Twitteris. 

Argentina praegune supertäht Kataloonia suurklubis FC Barcelona palliv  Lionel Messi avaldas Instagramis foto, millel on koos Maradonaga. «Ülimalt kurb päev kõigile argentiinlasetele ja jalgpallile. Ta läks ära, kuid ei lahku kunagi, sest Diego on igavene. Puhka rahus,» kirjutas Messi. 

Brasiilia vutistaar Neymar avaldas samuti foto, kus ta poisikesena kallistab Maradonat.

Portugallane Cristiano Ronaldo avaldas mustvalge fotojäädvustuse ning lisas: «Tänä jätan hüvasti sõbraga ja maailma jätab hüvasti igavikulise geeniusega. Üks kõigi aegade parimatest. Võrratu pallivõlur. Ta läks liiga vara, kuid jätab maha piiritu pärandi ning tühjuse, mida kunagi ei täideta. Sind ei unustata iialgi.» 

Diego Maradonat mäletatakse kui 1986. aastal jalgpalli maailmameistriks tulnud Argentina rahvuskoondise liidrit ja väravalööjat. Argentinas on välja kuulutatud kolmepäevane lein. 

Buenos Airese Alberto J. Armando jalgpallistaadioni ümbrus on lilledest ja küünaldest tulvil. Plagule on kirjutatud: «Jumal on Jumalaga. Mängija number 12.»
Buenos Airese Alberto J. Armando jalgpallistaadioni ümbrus on lilledest ja küünaldest tulvil. Plagule on kirjutatud: «Jumal on Jumalaga. Mängija number 12.» Foto: STRINGER/REUTERS/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles