VIDEO ⟩ Hulljulge Egiptuse sukelduja veetis rekordi püstitamise nimel 145 tundi vee all

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
29- aastane Saddam Al-Kilany veetis sukeldudes vee all umbes kuu ööpäeva.
29- aastane Saddam Al-Kilany veetis sukeldudes vee all umbes kuu ööpäeva. Foto: Kuvatõmmis Facebookist

Egiptuse sukelduja Saddam Al-Kilany tegi ajalugu, kui purustas hiljuti Punase mere põhjas veetes senise Guinnessi rekordi maailma pikimast sukeldumisest.

29-aastane Saddam Al-Kilany sukeldus Dahabi ranniku lähedal Punasesse merre ja püsis vee all 145 tundi ja 30 minutit, ületades enda 2017. aastal tehtud isikliku rekordi 121 tundi ja praegust maailmarekordit 142 tundi 47 minutit, vahendas Upi. 

Praeguse maailmarekordi püstitas Cem Karabay Küprosel 2016. aastal.

Al-Kilany kavatses algselt jääda vee alla 150 tunniks, kuid katse lõpetati  ajaga 145 tundi ja 30 minutit seoses ohuga mehe tervisele. 

Meest toetasid rekordikatsel terve meeskond meditsiinieksperte ja teisi sukeldujaid. 

Video katsest ja muu dokumentatsioon esitatakse Guinnessi rekordite nimekirja, et tunnustada seda kui maailma pikimat sukeldumist.

Al-Kilanyl kulus rekordkatse ettevalmistamiseks viis aastat

Kui ta 5. novembril sukeldus, siis saatis teda vees meditsiinimeeskond, mida juhendas Lõuna-Siinai hüperbaarilise meditsiinikeskuse direktor Adel Taher.

Al-Kilanyt jälgiti kogu sukeldumise ajal kaamerast ning Guinnessi rekordite eksperdid peavad nüüd analüüsima ja läbi vaatama umbes 143 tundi videomaterjali veendumaks, et kõik rekordi purustamiseks vajalikud tingimused täideti.

Mida siis sukelduja kogu selle aja jooksul mille ta veel all olles veetis, tegi? Al-Kilanyt tegi trenni, palvetas, sõi ja joonistas. Väidetavalt on üks tema lemmiktegevusi allveemaalimine

Praegune maailmarekordiomanik on Türgi sukelduja Cem Karabay, kes püstitas rekordi 2016. aastal Küprose põhjaosas ajaga 142 tundi, 42 minutit ja 42 sekundit.

 Al-Kilany jõudis viimati lehtedesse, kui ja tema kihlatu Pia Legora, kes on samuti sukelduja, pidasid septembris maha veealuse kihlumistseremoonia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles