LIIDER VÕI MODELL? ⟩ Soome peaministri Sanna Marini paljastav foto tõmbas põhjanaabrid käima (1)

Elu24
Copy
Soome peaminister Sanna Marin.
Soome peaminister Sanna Marin. Foto: Kimmo Brandt/Epa/Scanpix

Soome peaminister Sanna Marin andis hiljuti kohalikule ajakirjale intervjuu. Koos intervjuuga tehti Marinist ka paar fotot, millest üks ajas paljud põhjanaabrid vihale.

Soome 34-aastane peaminister Sanna Marin on tõmmatud skandaali, mis sai alguse ajakirjale Trend antud intervjuust ja selle jaoks tehtud fotosessioonist. Nimelt jagas Trendi ühte Marini fotot oma sotsiaalmeedias ning selle alla kogunes palju pahaseid kommentaare.

«Peaministri roll on olla liider, mitte modell,» kirjutas üks soomlane vihaselt. Ta polnud ainus, kes mainis, et peaministri koht ei ole ajakirjade esikaanel.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Trendi & Lily (@trendimag) on

Postituse alla jäeti ka järgmine kommentaar: «Ütleb palju meie poliitika tasemest, kui peaminister on kaanetüdruk.»

«Sa võiks teha enamat kui olla lihtsalt kaanetüdruk. Tundub, et valitsuse töö asemel on tähtsamaid asju, mida teha,» vihjas keegi pahaselt.

«Jah, tõeline eeskuju. [...] Absurdne, et näha on naise rinnad ilma pluusita. Keegi maitsekuse ja stiilitunnetusega,» kirjutas keegi sarkastiliselt.

Mõne arvates otsib peaminister palju tähelepanu ja viidati, et Marin teenib lisaks poliitiku palgale moeajakirjalt ka raha. Lisaks kritiseeriti stilisti valikut ja kaelakeed, mida peaminister paljastaval fotol kandis. Peamiselt rõhutati aga seda, et peaministril ei sobi olla modell.

«Me oleme maailma silmis klounid, kui peaminister selliste sobimatute asjadega tegelema hakkab,» kirjutas keegi vihaselt.

Postitus, mille alla paljud negatiivseid kommentaare jätsid, on praeguseks kogunud üle 14 000 positiivse reaktsiooni. Ka Eesti endise peaministri abikaasa Luisa Rõivas on Marini fotole «meeldib» vajutanud.

Kuigi negatiivsete kommentaaride hulk postituse all hakkab selgelt silma, on ka palju positiivseid kommentaare, mis kiidavad Marini ja tema foto heaks. Mõne arvates on selline foto suurepärane, kuna see teeb Soome maailmas märgatavaks ja seda heas mõttes:

«See on suurepärane pilt! Sanna Marin rokib!»

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Trendi & Lily (@trendimag) on

«On ilmselge, et need aastad jätavad oma jälje. See ei ole tavaline töö ega normaalne elu, vaid raske mitmel viisil. Võib juhtuda, et surve ja väsimus koguneb ja jõuab alles hiljem kohale,» rääkis Marin Trendi ajakirjale enne, kui tema paljastav foto avalikkuse ette jõudis.

Vastukajaks Marini kriitikale hakkasid aga paljud Soome naised ja sotsiaalmeedias tuntud instakaunitarid peaministrit häälekalt toetama. Instagramis hakkas levima häshtäg #imwithsanna ehk «mina olen Sannaga», milles soomlannad sarnase foto enda sotsiaalmeediasse Marini toetuseks on postitanud. 

Mõnd neist jagas ka Trendi ajakirja Instagram, kus Marini postituse all peaministri kriitikud sõna võtsid. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Trendi & Lily (@trendimag) on

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles