Hiinlasest maailmarändur eksles Lahemaa metsas

Hanneli Rudi
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvine mets.
Talvine mets. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eile õhtul käivitus Lääne-Virumaal inimotsing, kus Rakvere politseinikud aitasid metsast välja teelt eksinud Hong Kongist pärit ränduri ning otsisid talle öömaja.

Politsei sai teate eksinud Hiina kodanikult eile kella 18.30 ajal, teatas Ida prefektuur. Kehva inglise keelt kõnelev mees teatas, et on Lääne-Virumaal Vihula vallas matkarajal ära eksinud. Et mees rääkis väga segaselt ja arusaamatult, siis lubati talle tagasi helistada. Kõne läbikuulamisel selgus, et tegemist on Lahemaa rahvuspargis asuva Oandu matkarajaga. Hong Kongist pärit mehega enam politseinikud ühendust ei saanud ja nii sõideti sündmuskohale. Otsingutele kaasati ka Võsu päästekomando päästjad.

Kohas, millele mees oma telefonikõnes viitas, teda ei leitud. Algasid otsingud mööda matkarada ning kolm kilomeetrit eemal kella 21.30 ajal leitigi 28-aastane kadunud mees tervena üles. Mees oli ilmselt pääsemislootuse minetanud, sest ta oli juba jõudnud omale ehitada öö veetmiseks metsas okstest onni.

Vestluse käigus selgus, et mees on maailmarändur ja saabus 10. jaanuaril Eestisse, kus ta kavatses mööda rannikuäärt matkates liikuda Lätti. Kahjuks vedas seekord kaardilugemine teda alt ja Võsule jõudmise asemel eksis ta metsa.

Politseinikud viisid mehe Võsule, kus aitasid otsida öömaja. Paraku polnud matkasellil piisavalt raha, et maksta toa eest ja nii hakkasid politseinikud hiinlasele otsima taas võimalusi ööbimiseks. Abikäe ulatas endine politseinik, kes peab turismiäri. Hommikul jätkas mees oma teekonda.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles