VIDEO ⟩ Ameeriklane on 60 aastat oma külmikus hoidnud USA presidendi poolikut võileiba

Elu24
Copy
USA president Richard Nixoni poolik võileib on olnud ühe ja sama inimese valduses viimased 60 aastat.
USA president Richard Nixoni poolik võileib on olnud ühe ja sama inimese valduses viimased 60 aastat. Foto: Kuvatõmmis Facebookist

Illinoisis elav mees tähistas 22. septembril ühe enda valduses oleva ebatavalise meene 60. sünnipäeva.

Steve Jenne Sullivan oli 1960. aastal skaut, kui 22. septembril külastas tema kodulinna tulevane USA president Richard Nixon, kes oli seal oma kampaania raames, vahendas Upi. 

Tulevane president käis külastuse käigus ka kohalikus kokakoolis ja sõi seal muuhulgas ka pool ühest võileivast. Teise poole võileivast otsustas aga Sullivan endaga koju kaasa viia.

«Vaatasin ringi ja mõtlesin, kui keegi teine ei kavatse seda võtta, siis ma võtan selle,» rääkis Sullivan ajalehele Herald-Review.

Võileib on mehele aastate jooksul kõvasti kuulsust toonud. Võileiva ja Sullivani kuulsuse tipp saabus 1988. aastal, kui ta kutsuti külaliseks saatesse «The Tonight Show koos Johnny Carsoniga».

Tänu saates käimisele lisandusid Sullivani kollektsiooni ka Carsoni poolik võileib ja näitleja Steve Martini autogrammiga paberist kandikualus, millelt Martin oli eelnevalt kanasalatit söönud. 

Lisaks on Sullivani kollekstiooni lisandunud ka meelelahutajate Tiny Timi ja Henny Youngmani poolikud toidud. 

Siiski on mehe sõnul tema kollektsiooni kroonjuveel Nixoni võileib. 

«Niikaua, kui ma elan, hoitakse seda võileiba minu sügavkülmas konteineris, millel on silt «Hoida, ära viska ära »,» ütles Jenne.

Richard Milhous Nixon oli Ameerika Ühendriikide 37. president. Ta oli ametis aastail 1969–1974. 1972. aastal valiti ta ülekaalukalt presidendiks ka teiseks ametiajaks, kuid Nixon astus 1974. aastal seoses Watergate'i skandaaliga tagasi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles