Helen Adamson: kui me jätkame ootuste seadmist, jätkame me ka ootustele mitte vastamist

Elu24
Copy
Helen Adamson.
Helen Adamson. Foto: Optimistic Public

Helen Adamson jagab tihti sotsiaalmeedia vahendusel inspireerivaid mõtisklusi endast ja oma vaimsest terviselt. Oma värskeimas postituses pajatab lauljatar ootustest, mille inimesed endale ise seavad.

«Kui palju on teil juhtunud, et vaatate mõnda aastate tagust pilti endast ning mõtlete, miks ma ometi tol ajal arvasin, et peaksin alla võtma, et juuksed pole piisavalt pikad, näonahk piisavalt klaar. Ometigi pilti vaadates vaatab sealt vastu särav, imeilus ja suurepärases vormis mineviku mina,» kirjutab Helen Adamson.

Lauljatar kuulas hiljuti oma aastatetaguseid live esinemisi ja mõtles, et miks ta enda suhtes nii kriitiline olen olnud: «Miks ma kunagi oma esitustega rahule pole jäänud, alati oli mul millegi üle norida, kas mõni must pooltoon või ei olnud mõne sõna kõla selline nagu ma oleksin tahtnud jne.⁠»

«Nüüd, kui ma kuulan ja vaatan, olen need mineviku mõtted unustanud ja näen iseend moonutusteta, ilma endale seotud ebarealistlike ootuste kõverpeeglita,» nendib ta. «Ja ma võiksin seda rakendada pea kõigile mineviku jäädvustustele. Mäletan, kui mu juuksed olid nabani, polnud ma ikka rahul, sest juukseotsad ei olnud nii paksud nagu ma oleksin tahtnud.⁠»

«Tõsi on, et kui me jätkame ootuste seadmist, jätkame me ka ootustele mitte vastamist. Elame elu pidevas rahulolematuses, võimalikes tuleviku stsenaariumides, kuidas üks või teine eeldus peaks olema täidetud, et rahul olla,» tõdeb Adamson. Ta usub siiski, et meie elud on imelised täpselt sellistena nagu need hetkel on: «Iga hetk, mis möödub, on igaveseks läinud, me ei saa sama mitte kunagi uuesti kogeda. Kui me ei naudi neid hetki mis parasjagu on, võib juhtuda, et vaatame kahetsusega elule tagasi. Elu ja võimalused olid imelised, aga me ei näinud neid.⁠»

«Umbes nagu siis, kui lemmik seriaal saab läbi. Tekib tunne, et kui ma vaid saaksin oma mälu kustutada, et kõike otsast peale kogeda,» toob ta näite. «On see tuttav tunne? Aeg, mis meile on antud, on hinnaline. Iga kogemus saab olla uus vaid korra ja ainult meie saame otsustada, kuidas me endal kogeda lubame.»

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by H E L E N A D A M S O N (@helenadamson) on

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles