Cristiano Ronaldo ületas mängus Rootsi vastu maagilise piiri

Elu24
Copy
Portugali vutiäss Cristiano Ronaldo võis eile Rootsi vastu löödud väravate üle rõõmustada mitmekordselt.
Portugali vutiäss Cristiano Ronaldo võis eile Rootsi vastu löödud väravate üle rõõmustada mitmekordselt. Foto: TT NEWS AGENCY/via REUTERS/SCANPIX

Teisipäeval alistas Portugali jalgpallikoondis Stockholmis Rootsi koondise 2:0. Rahvuste liiga alagrupimängus lõi külaliste mõlemad väravad nende superstaar Cristiano Ronaldo.

35-aastane Ronaldo tegi esimese tabamusega ajalugu, sest see oli tema 100. värav rahvuskoondises. 

Varem on sellise saavutuseni jõudnud vaid Ali Daei, kes Iraani koondises lõi karjääri jooksul 109 värvavat.

Juba enne 1:0 tabamust oli Ronaldol mitmeid väravalöömise võimalusi, kuid skoori avas ta alles karistuslöögist päris esimese poolaja lõpus. Viiv varem oli rootslane Gustav Svensson saanud teise kollase kaardi ja seetõttu mängust eemaldatud.

Teise poolaja 72. minutil lõi Ronaldo seisuks 2:0 ning see oli tema 101. värav rahvuskoondises. Daei maailmarekordi alistamiseks tuleb veel üheksa korda Portugali eest vastaste väravavõrku sahistada. 

Esimest korda esindas Ronaldo Portugali vutimeeskonda 18-aastaselt, kokku on ta riigi koondise eest väljakul käinud 165 kohtumises.

Vaid 17 värvavat Ronaldo poolt löödud 101 tabamusest on sündinud sõpruskohtumistes ja Portugali eest mängides on ta teinud koguni üheksa kübaratrikki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles