Uus-Meremaa farmerid tahavad lambapügamisest teha olümpiaala

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võistleja pügab lammast 50. New Zealand International Merino Shearing meistrivõistlustel tänavu spetembris.
Võistleja pügab lammast 50. New Zealand International Merino Shearing meistrivõistlustel tänavu spetembris. Foto: SCANPIX

Uus-Meremaa farmereid ühendav organisatsioon Federated Farmers tegi ettepaneku lülitada olümpiamängude kavva ka sportlik lambapügamine.

Organisatsiooni kodulehel avaldatud ettepanekus seisab, et on viimane aeg lambapügamisvõistlused tõsta spordis maailmatasemele ja need tuleks näidisalana lülitada mõnede lähimate olümpiamängude kavva.

Associated Pressi teatel on võimalused lambapügamine olümpiaprogrammi lülitada  siiski ahtad. Kas või juba sellepärast, et spordiala kandepind on suhteliselt väike. Peale Uus-Meremaa tegeletakse sportliku lambapügamisega Iirimaal ja Austraaliasse. Märtsis peetakse Uus-Meremaal lambapügamise maailmameistrivõistlused.

Esimene lambapügamise MM peeti 1977. aastal. Seejärel on maailma tiitlivõistlust korraldatud iga 2-3 aasta tagant. Lambapügamises fikseeritakse ka maailmarekordeid. Meeste hulgas kuulub tipptulemus iirlasele Ivan Scottile, kes kaheksa tunni jooksul võttis villa maha 749 lambal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles