PILDID JA VIDEO ⟩ Austria «jäämees» püstitas rekordi, olles 2,5 tundi jääkuubikutes

Inna-Katrin Hein
Copy

Austria avavee- ja taliujuja Josef Köberl püstitas rekordi, olles kaks tundi, 30 minutit ja 57 sekundit paagis, kus oli 1800 kilogrammi jääkuubikuid.

Austerlase eesmärgiks oli 5. septembril toimunud sündmusega uurida, kui kaua ta suudab kogu kehaga olla jääs, püstitada rekord ja tõsta inimeste teadlikkust kliimamuutusest, teatab reuters.com.

Ametlik jääkuubikutes olemise Guinnessi rekord on seni hiinlase Songhao Jini nimel. Ta oli 2014 jääkuubikute sees ühe tunni, 53 minutit ja 10 sekundit.

Guinnessi rekordite organisatsioon peab austerlase rekordi veel kinnitama.

«Tegemist oli ametliku ja avaliku sündmusega ning loodan, et Guinnessi rekordite organisatsioon selle kinnitab. Tahtsin teada, kui kaua mu keha väga külmas vastu pidada suudab. Treenin Alpides, kus on aasta läbi jahe, kuid samas on kliimamuutus hakanud ka seal liustikke sulatama. Tahtsin oma etteastega viia tähelepanu ka jää sulamisele,» sõnas «jäämees».

Austerlane Josef Köberl oli 2,5 tundi jääkuubikutes, püstitades rekordi
Austerlane Josef Köberl oli 2,5 tundi jääkuubikutes, püstitades rekordi Foto: Guo Chen via www.imago-images.de/imago images/Xinhua/Sxcanpix

Austerlane jätkas, et kui ta jäätükkide sisse läks, siis ühe jala varbad jäid jäätükkide alla ja see oli ebameeldiv, kuid üsna pea sai ta varbad sirgeks ning keha hakkas külmaga harjuma.

Pärast rekordit sõi üle kahe tunni jääs olnud mees jäätist ilma, et tal oleks olnud külm.

Austerlane Josef Köberl oli 2,5 tundi jääkuubikutes, püstitades rekordi. Hiljem sõi ta jäätist ilma, et tal oleks külm olnud
Austerlane Josef Köberl oli 2,5 tundi jääkuubikutes, püstitades rekordi. Hiljem sõi ta jäätist ilma, et tal oleks külm olnud Foto: LEONHARD FOEGER/REUTERS/Scanpix

Köberl, kes tegi oma jääetteaste Austrias Melkis, lisas et, järgmisel korral üritab ta olla jäätükkides kolm tundi.

Melk asub Austria pealinnast Viinist 90 kilomeetri kaugusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles