LÕPUKS ⟩ Eestis tulid müügile Nolani suurfilmi «Tenet» piletid

Elu24
Copy
Peaosatäitja John David Washington filmis «Tenet»
Peaosatäitja John David Washington filmis «Tenet» Foto: Warner Bros.

Eestis tulid müügile Christopher Nolani Eestiski filmitud ulmelise spioonipõneviku «Tenet» piletid.

Esimesena tõi piletid välja Forum Cinemas, kes kuulutas piletite publikusse paiskamisest täna öösel e-postkastidesse potsatanud uudiskirjas. Mõned tunnid hiljem ilmusid piletid müüki ka Apollo Kinos.

Esimene võimalus filmi näha on täitsa 26. augusti hakul, üks minut pärast keskööd.

Film oleks algse plaani järgi pidanud kinodesse jõudma juba 17. juulil, kuid lükati siis juulikuu lõppu. Seejärel, kuna kinode olukord maailmas ei tõotanud loodetud kassaedu saavutada, nihutati filmi ilmumine veel kahe nädala jagu edasi, ent seegi kuupäev ei jäänud paika. Lõpuks otsustas Warner Bros muuta traditsioonilist ilmumisskeemi ning tuua film maailmaturul välja varem kui pandeemiast kõige rängemalt räsitud USAs, kuhu jõuab film alles 3. septembril.

Apollo Kinodes saavad Nolani fännid saavad alates 12. augustist taas vaadata ka tema hittfilmi «Algus».

Filmi tegevus toimub erinevates riikides. Peategelane on relvastatud vaid sõnaga «tenet», kui ta võitleb kogu maailma ellujäämise nimel rahvusvahelise luure hämaras maailmas.  Tema missioon hargneb lahti väljaspool reaalaega. Tegu pole aga ajas rändamisega, vaid hoopiski senitundmatu aegruumilise efektiga, mida kutsutakse inversiooniks.

«Tenetis» mängivad John David Washington, Robert Pattinson, Elizabeth Debicki, Dimple Kapadia, Aaron Taylor-Johnson, Clémence Poésy, Michael Caine ja Kenneth Branagh. 

Linalugu filmiti eelmisel suvel ka Tallinnas ning taustal saab näha paljusid Eesti inimesi, pealinna siluetti, raudteerööpaid, märulit Laagna teel ning plahvatavat Linnahalli. Oma roll on filmis ka Eesti näitlejatel, kellest Juhan Ulfsakil on ka sõnaline roll.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles