Pakistanis liiguvad jutud sõjaväelisest riigipöördest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakistani president Asif Ali Zardari
Pakistani president Asif Ali Zardari Foto: SCANPIX

Pakistanis ja veel mitmes välisriigis on hakanud levima jutud Pakistani võimalikust sõjaväelisest riigipöördest.

Pakistani president Asif Ali Zardari sõitis eile Dubaisse ning kohalik meedia teatas, et Pakistani armee juhid arutasid olukorda riigis, edastab Reuters.

Pakistani välisministeeriumi kinnitusel on Zardari Dubais eravisiidil ning peaks pakistani tagasi pöörduma täna.

Presidendi nõunike kinnitusel oli Zardari Dubaisse pulma kutsutud. Samas pidi ta ka külastama sealseid arste, et lasta oma tervist kontrollida.

Teada on, et Pakistani presidendil on südameprobleemid ja ka möödunud aasta detsembris sai ta Dubais ravi.

Armee allikate sõnul arutas Pakistani armee juhtkond riigis valitsevat poliitilist ja majanduslikku olukorda. Selle kohtumise üksikasju ei paljastatud.

Hiljuti tekkis Pakistanis ühe välispoliitilise anonüümse memo tõttu skandaal, milles Pakistan väidetavalt palus sõjaväelise riigipöörde ohu tõttu USAlt abi.

Nii Zardari kui Pakistani armee juhid eitasid riigipöördejutte. Pakistani kõrgem kohus uurib, mis selles memos tegelikult seisab.

Pakistani kaitseminister Naeem Khalid Lodhi vallandati selle nädala kolmapäeval põhjendusega, et ta tekitas riigijuhtimise institutsioonide vahel pingeid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles