VAATA JA VÕRDLE ⟩ Camillale kinkis Charles tähendusrikka sõrmuse, Diana pidi leppima aga palju kurvema ehtega (1)

Elu24
Copy
Foto: Anwar Hussein/EMPICS Entertainment / Scanpix

Tagantjärele mõeldes mõistab enamik meist, et prints Charles ei armastanud kunagi printsess Dianat. Tema tõeliseks väljavalituks on alati olnud Cornwalli hertsoginna Camilla ja seda tõestavad nii 90ndatel lahti rullunud sündmused kui ka üks väga oluline detail.

Dianale kihlasõrmust valides polnud raha mingi probleem ja seetõttu oli üllatav, et prints valis oma kallimale äärmiselt keskpärase ehte. Charles oleks võinud vabalt ise sõrmuse disainida või kinkida Dianale perekondliku reliikvia, kuid ei – Diana sõrme libises hoopis teist päritolu sõrmus. Valgest kullast 12-karaadine safiirsõrmus oli kahtlemata kaunis, kuid kuninglikud eksperdid nimetasid seda «lihtinimese sõrmuseks», sest igaüks võis Garrardi kataloogist endale samasuguse valida.

 

Foto: PA Wire/PA Images /ScanPix

Camilla jaoks valis prints aga palju olulisema ehte. Charles ootas palju aastaid, et teha oma suhe Camillaga avalikuks ja pidi veelgi kauem kannatama, et temaga altari ette jõuda. Kui ta viimaks aga ühele põlvele laskus, oli ta valinud välja väga sümboolse sõrmuse. Art Deco stiilis 5-karaadine teemantsõrmus kuulus omal ajal Charlesi vanaemale, kuninganna Maryle. Kuna prints oli oma vanaemaga ülimalt lähedane ning otsis tihti armastust ja lohutust just oma vanaema juurest, muudab see tema žesti veelgi romantilisemaks.

 

Foto: PA Archive/Press Association Images/ScanPix
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles