Rekordkuum ilm tõi Inglismaa lõunarannikul Bournemouthis randa nii palju rahvast, et piirkonnas kuulutati välja hädaolukord. Jõhker kogus suvitajaid saatis linna parajasse kaosesse.

Bournemouthi, Christchurchi ja Poole'i volikogu juht Vikki Slade teatas, et tohutu rahvamass ei jätnud muud valikut kui kuulutada välja hädaolukord, vahendas Sky News.

«Olukord meie randadel, eriti Bournemouthis ja Sandbanksis viimase 24-48 tunni jooksul, tekitab õõvastust. Nii paljude inimeste vastutustundetu käitumine on šokeeriv ning meie võimekus on venitatud viimse piirini, üritades kõigi turvalisus tagada,» rääkis Slade.

Sellises rahvamassis on keeruline teistega vahet hoida. Bournemouth, 24. juuni.
Sellises rahvamassis on keeruline teistega vahet hoida. Bournemouth, 24. juuni. Foto: Reuters/ScanPix

Suurbritannias oli neljapäeval aasta kuumim päev, Heathrow lennujaamas tõusis temperatuur 33,3 kraadini. Kolmapäevane tipptemperatuur oli umbes kraadi võrra madalam.

Seetõttu ununesid brittidel vahemaa hoidmise reeglid ning keeldudest hoolimata vooriti randa. Bournemouthi piirkonnas oli palju ebaseaduslikke parkijaid ja telkijaid, prügi loopimist, ummikuid ning ebasobivat käitumist.

Sõidutee äärde pargitud autod Bournemouthi ranna lähedal, 25. juuni.
Sõidutee äärde pargitud autod Bournemouthi ranna lähedal, 25. juuni. Foto: AFP/SCANPIX

Tehti 558 parkimistrahvi – teadaolevalt selle piirkonna rekord – ja politsei sai teateid valesti pargitud autodest, mis takistasid liiklust.

Tuhanded soovimatud külalised jätsid randa maha rämpsu: neljapäeva hommikuga korjati rannajoonelt kokku 33 tonni prügi.

Alkoholiga liialdamine tõi kaasa kaklusi ning politsei pidi kutsuma lisajõude.

Bournemouthi rand neljapäeval hommikul kella 6 ajal.
Bournemouthi rand neljapäeval hommikul kella 6 ajal. Foto: Cover Images/Scanpix

«Me pole valmis sellistes kogustes turiste vastu võtma ega tegelema probleemidega, mis nii suure hulga inimestega kaasas käivad. Palun ärge tulge,» toonitas Slade. Sama sõnumit kordas ka Dorseti politseikonstaabel.

Hädaolukorra väljakuulutamine aitab politseil tuua tänavale abivägesid ning organiseerida koostööd erinevate organite vahel. «Me oleme siiani koroonakriisi keskmes ning selline inimeste hulk ühes piirkonnas paneb hädaabiteenused veel suurema surve alla,» selgitas politseikonstaabel.

Paksult rahvast täis rand 25. juunil.
Paksult rahvast täis rand 25. juunil. Foto: AFP/SCANPIX
Kommentaarid
Copy