VIDEO ⟩ Colombias päästeti pantvangid, kelle kaardirakendus oli otse röövlite sülle juhatanud

Elu24
Copy
Šveitslane ja brasiillane päästeti armee poolt.
Šveitslane ja brasiillane päästeti armee poolt. Foto: AFP / Scanpix

Šveitsi ja Brasiilia päritolu rändurid päästeti sel nädalal Colombia sõjaväe erioperatsiooniga. Saatuslikku teejuhist järginud mehed olid vangistuses veetnud tervelt kolm kuud.

Colombia sõjaväe teatel õnnestus neil päästa äärmuslike mässuliste rühmituse FARC käest kaks röövitud rändurit. Neljapäeval vabastatud meestega koos pääsesid ka nende koerad.

Mõlemad, nii brasiillane  José Iban García kui šveitslane Daniel Guggenheim olid pesionieas. «Kõigi märkide järgi liikusid nad Waze'i rakenduse järgi, mis juhatas nad läbi Cauca mägede,» kirjeldasid allikad meediale. Seal rööviti nad FARCi poolt.

Meestega koos päästeti ka nende koer.
Meestega koos päästeti ka nende koer. Foto: AP/Scanpix

16. märtsist saati vangistuses veetnud mehed suutsid ka šveitslase perega ühendust võtta. Räägiti läbi ka miljoni dollari suuruse lunarahasumma üle. Sõjavägi pole avaldanud, kas üleandmine toimus lunaraha eest või päästeti pantvangid jõuga.

Välismaalaste sõnul ei kohelnud röövijad neid halvasti. Koos meestega päästeti ka nende koerad Preto ja Fifi. Viimastele lubati enam vabadust, nad said džunglis ringi joosta ja end ise toita.

2016. aasta rahulepinguga pani FARC valdavalt relvad maha ning lubas eesmärkide nimel võidelda rahulike meetoditega. Siiski tegutsevad veel mõned rühmitused, mis jätkavad relvastatud võitlust ja teenivad sageli röövitute eest nõutava lunaraha pealt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles