RAJU VIDEO ⟩ Vaata, kuidas Seattle'i politsei rahumeelse protesti poole minutiga täielikuks kaoseks muudab (8)

Elu24
Copy
Seattle'i politsei ründab põgenevaid protestijaid pisargaasi ja valgusgranaatidega, 1. juuni 2020.
Seattle'i politsei ründab põgenevaid protestijaid pisargaasi ja valgusgranaatidega, 1. juuni 2020. Foto: Reuters/ScanPix

Üle Ameerika Ühendriikide levinud politseivägivalla- ja rassismivastased meeleavaldused on probleemi veelgi selgemalt ilmsiks toonud. Ühismeedias levib video, kust on näha, kuidas Seattle'i politsei rahumeelse protesti mässuks muudab.

Washingtoni osariigis Seattle'i linnas kulges protest esmaspäeva õhtuni rahumeelselt, kuni olukord Capitol Hillil eskaleerus.

Ühismeedias levivast videost paistab, et protest muutus mässuks pärast seda, kui üks korrakaitsja meeleavaldaja lillast vihmavarjust kinni haaras ja selle talt ära kiskus.

Seejärel kasutas politsei meeleavaldajate vastu pisargaasi ning viskas valgusgranaate.

Seattle'i politsei teatel viskasid meeleavaldajad neid kivide, pudelite ja ilutulestikuga ning üritasid barrikaadidest läbi tungida.

Ühe meeleavaldaja sõnul pilluti tõepoolest ka politseinikke, ent pisargaasi ja valgusgranaatide kasutamine oli sellegipoolest ebavajalik, vahendas The Seattle Times.

Vaata videoid!

Sarnaseid videoid, kus on näha politseinikke meeleavaldajate kallal vägivallatsemas, on nii Seattle'ist kui teistest linnadest kümneid ja kümneid.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles