«SUUR» MUUTUS ⟩ Elon Musk pidi lapse üliveidrat nime muutma, et see üldse seaduslik oleks

Elu24
Copy
Elon Musk
Elon Musk Foto: MIKE BLAKE/REUTERS

Samal ajal kui maailm murdis pead Eloni ja Grimesi lapse uskumatu nime üle, kahtlustasid mitmed, et see ei pruugi üldse seaduslik olla. Neil oligi õigus!

Isevärki ärimees Elon Musk ja tema kaasa Grimes pidid siiski muutma oma lapsele planeeritud nime. X Æ A-12 ei saanud aga sugugi palju tavapärasemat lähenemist kui siiani.

Varem on lauljatar, kodanikunimega Claire Elise Boucher, nime tähendust ka selgitanud. X tähendab «muutuvat suurust», Æ on aga omanäoliselt väljendatud AI ehk tehisintelligents. A-12 viitab paari lemmiklennuki Lockheed SR-71 eelkäijale.

Koduse California seadused aga keelasid neile tavaliste araabia numbrite kasutamise nimes. Meenutades internetis levinud kilde, et saa lapsele interneti kasutajanime moodi kutsungit siiski passi panna. Grimes tegi muutuse teatavaks fänni küsimusele vastates.

«Kas te muutsite lapse nime California seadustega vastavaks? Mis uueks nimeks sai?» Kirjutati Twitteris. Lauljanna teatel on beebi nimi nüüd X Æ A-Xii. Niisiis vahetati lihtsalt araabia numbrid rooma omade vastu. Tõeline jokk-skeem!

Samas pidid nad kasutama väiketähti, sest päris rooma numbrid on samuti nimes keelatud. «Esiteks, põhiliselt tuli mu kaasa selle nime peale,» kinnitas Musk Joe Rogani saates. Esimesed kaks osa peaks saama häälduse «Xash». Probleemne A-12 on aga Eloni enda looming.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles