VIDEO ⟩ Saksa ajakirjanik süüdistab Prantsuse ekspresidenti seksuaalses ahistamises

Inna-Katrin Hein
Copy
Prantsusmaa ekspresident Valery Giscard d'Estaing (vasakul) ja Saksa ajakirjanik Ann-Kathrin Stracke
Prantsusmaa ekspresident Valery Giscard d'Estaing (vasakul) ja Saksa ajakirjanik Ann-Kathrin Stracke Foto: JACQUES DEMARTHON/AFP/Scanpix

Prantsusmaa Pariisi prokuratuur uurib Saksa ajakirjaniku Ann-Kathrin Stracke pool esitatud väidet, mille kohaselt Prantsusmaa endine 94-aastane president Valery Giscard d'Estaing ahistas teda seksuaalselt.

Saksa ringhäälingus WDR töötava 37-aastase Stracke sõnul oli tal kaks aastat tagasi Giscard d'Estaing’iga, kes oli siis 92-aastane, väga alandav ja ebameeldiv kogemus, teatab dw.com.

«Avalikustasin minuga juhtunu, sest inimestel on õigus teada, et Prantsusmaa endine president käitus pärast intervjuud väga ebameeldivalt, ahistades mind seksuaalselt,» teatas sakslanna Prantsuse uudisteagentuurile Agence France-Presse.

Saksa ajakirjanik Ann-Kathrin Stracke
Saksa ajakirjanik Ann-Kathrin Stracke Foto: -/AFP/Scanpix

Stracke teatel tegi ta Giscard d'Estaing’iga intervjuu 2018. aastal ja pärast selle lõppu tehti neist koos fotod, mille tegemise ajal ekspresident teda kolm korda tagumikust pigistas.

«Seisin temast vasakul. Fotografeerimise ajal pani ta oma käe minu pihale ja siis viis käe istmikule, kuhu see ka jäi. Üritasin ta kätt ära lükata, kuid see ei õnnestunud. Ta puudutas mu istmikku kolmel korral,» meenutas ajakirjanik.

Siis sekkus Strackega koos olnud fotograaf, kes pani nende vahele tooli ja siis tegi uued fotod.

Saksa ajakirjaniku teatel on ta ahistamisjuhtumi uurimise ajal Prantsuse võimude käsutuses.

Saksa ringhääling WDR teatas, et nad toetavad oma ajakirjanik Ann-Kathrin Stracket ja ka seda, et ta Prantsuse võimudele kaebuse esitas.

Valéry Marie René Georges Giscard d'Estaing (2. veebruar 1926) on Prantsuse riigitegelane, kes oli 1974 – 1981 Prantsusmaa president.

Prantsusmaa endine president Valery Giscard d'Estaing jaanuaris 2020
Prantsusmaa endine president Valery Giscard d'Estaing jaanuaris 2020 Foto: MICHEL EULER/AP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles