BLOGI ⟩ HÕFFi lõpetas «Jaanipäeva» pikem versioon, mida kinodes ei näidatud (2)

Rasmus Rammo
, Reporter-toimetaja
Copy
HÕFFi lõpufilm oli Ari Asteri «Jaanipäeva» täiendatud versioon.
HÕFFi lõpufilm oli Ari Asteri «Jaanipäeva» täiendatud versioon. Foto: Kaader filmist

HÕFF ei jää tänavu tulemata. Eesti hirmsaim filmifestival toimub eriolukorra tõttu virtuaalselt, kuid see ei tähenda, et millegi osas hinnaalandust tehtaks: lisaks filmiseanssidele toimuvad vestlusringid, kohtumised autoritega ja isegi pidulik avatseremoonia! Elu24 hoiab festivalimelul silma peal.

15. Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festival algab reede õhtul piduliku avamisega ning kestab pühapäevani. HÕFF on Euroopa esimene suurem žanrifilmifestival, mis on kogu oma programmi internetti kolinud.

Kolme päeva jooksul jõuab ekraanile 22 pikka ja 15 lühikest õudus-, fantaasia- ja põnevusfilmi, lisaks hulk reaalajas toimuvaid kohtumisi autoritega neljalt kontinendilt, temaatilisi vestlusringe, raamatuesitlusi ja muid üritusi.

Omavahel võistlevad Euroopa lühikesed õudus- ja fantaasiafilmid ja esimest korda selgitatakse välja Eesti parim žanrifilm. Fookuses on õudusulmekirjanik H. P. Lovecrafti teoste ekraniseeringud.

Festival leiab aset Elisa virtuaalses kinosaalis Elisa Stage. Festivali kavva kuuluvaid filme saab vaadata üle kogu Eesti sideoperaatorist sõltumata. Pilet maksab neli eurot, pass 45 eurot. Osa tulust annetab festival Läänemaa toidupangale.

Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festival on Balti riikide suurim. 2013. aastast kuulub HÕFF ka Mélièsi nime kandva Euroopa fantaasiafilmide festivalide föderatsiooni.

15. festivali korraldavad Pimedate Ööde filmifestival, Haapsalu linn, Haapsalu kultuurikeskus ja Elisa. Festivali virtuaalsesse kinosaali pääsed siit.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles