SURMAV SÜNNIPÄEV ⟩ Vene instastaari pidu lõppes kolme inimese surmaga: tol päeval lagunes mu elu kaheks

Elu24
Copy
Vene instastaar Jekaterina Didenko oma kahe lapse ning varalahkunud abikaasa, Valentin Didenkoga.
Vene instastaar Jekaterina Didenko oma kahe lapse ning varalahkunud abikaasa, Valentin Didenkoga. Foto: Kuvatõmmis Instagramist / @didenko.katerina

Moskva blogija Jekaterina Didenko (29) tänavune sünnipäevapidu lõppes väga õnnetult, kui basseini valatud kuivjää röövis tema abikaasa ja veel kahe lähedase isiku elu. Hiljuti puistas Didenko südant Instagramis ja kirjeldas oma elu pärast saatuslikku sünnipäevapidu.

Venemaalt pärit instastaar Jekaterina Didenko tähistas oma 28. veebruaril oma 29. sünnipäeva. Elu24 kirjutas järgmisel päeval, et Moskvas peetud sünnipäevapidu lõppes kahe inimese surmaga. Mõned päevad hiljem vahendas New York Post, et saatuslik pidu nõudis kokku kolme inimese elu. 

Moskva meedia vahendas, et kokku kuulutati sündmuskohal surnuks kolm peokülalist – Natalja Monakova ja Juri Alferov, mõlemad 25-aastased. Hukunute seas oli ka Didenko kahe lapse isa ning abikaasa, Valentin Didenko (32).

Neli sünnipäevapeol osalenut said tugeva mürgituse ja keemilisi põletusi.

«Tol päeval, 28. veebruaril, lagunes mu elu kaheks, enne ja pärast,» tunnistas Didenko poolteist kuud hiljem oma 1,6 miljonile jälgijale Instagramis. «Seda sündmust, minu olukorda, toimingute motiive arutasid kõik, kes tahtsid. Täna tahaksin teiega jagada, mida ma tundsin, siiani tunnen, seda tragöödiat kogedes.»

«See, mis juhtus oli lihtsalt traagiline asjaolude kokkusattumus. See on arm minu südamel. See, et ma naeratan ei näita, et mu sisemine olek sellega võrdub. See naeratus näitab seda, et ma püüan edasi elada,» tõdes venelanna.

Didenko kirjeldas, et kuni matusteni ei suutnud ta mõista, mis toimus. «Ma olin šokis. Ma tahtsin kogu maailma peale karjuda. Tahtsin, et mind toetatakse, aidatakse. Ma rääkisin sellest, mis juhtus kõigile: igale taksojuhile, psühholoogile, uutele sõpradele. Proovisin väljendada oma valu, et seda oleks minus vähem.»

«Ma ei söönud midagi. Ma suutsin vaid juua. Ma ei suutnud magada. Enne voodisse minekut nägin kohutavaid hetki sellest päevast,» rääkis Didenko, kes sai öösiti magada vaid mõned tunnid ja seda tänu melatoniini abiga. 

«Teadlikkus tekkis matuste päeval,» tunnistas Didenko ja lisas, et oma abikaasa matustel, viis päeva pärast saatuslikku pidu, suutis ta esimest korda midagi süüa.

Blogija tõdes, et pärast matust kadusid kõik tema «jõud», mis tal algselt olid. «Mul oli raske kõndida, seista, trepist üles minna. Jõudu jagus vaid lamamiseks ja mälestusteks.»

Didenko hing valutab ikka edasi, ning kodus on raske olla, kuna iga pisiasi tuletab talle meelde tema lahkunud abikaasat. Nõnda proovib naine veeta mõned tunnid kodust eemal.

«Samm, mis aitas muuta mu enesetunnet, oli tema tuha puistamine,» lisas Didenko. 

Kuu aega varem tunnistas Didenko, et sel aastal elasid nad koos abikaasaga lõpuks oma unistuste elu. 

Kolme inimese surmaga lõppenud sünnipäevapeol valati arstide teatel basseini 25 kilogrammi kuivjääd. See oli osa peol organiseeritud meelelahutusest, kuid kuivjää ehk süsihappelumi võib olla väga ohtlik eriti ruumides, kus puudub ventilatsioon.

Politsei algatas pärast juhtunut uurimist «ettevaatamatusest surma põhjustamise» alusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles