Michael Jordan korvpallitähtede õhtutest: kokaiin, marihuaana, naised

Elu24
Copy
Michael Jordan (vasakul) räägib uues dokumentaalis korvpalliklubi Chicago Bullsi mängijate peopanemistest. Pildil on korvpallilegend koos meeskonnakaaslase Ron Harperiga.
Michael Jordan (vasakul) räägib uues dokumentaalis korvpalliklubi Chicago Bullsi mängijate peopanemistest. Pildil on korvpallilegend koos meeskonnakaaslase Ron Harperiga. Foto: Phil Velasquez/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Värskes ESPNi ja Netflixi dokumentaalsarjas The Last Dance räägib korvpallilegend Michael Jordan muuhulgas NBA korvpalliklubi Chicago Bullsi mängijate ohjeldamatust pidutsemisest.

Jordan liitus Chicago Bullsiga aastal 1984. Ühel õhtul läks kollanokk, siis 21-aastane profihakatis meeskonnakaaslasi otsima. Leidnud hotellis üles õige toa, koputas ta uksele ning pidi enne sisenemist selgitama, kes ta on. Ta lasti tuppa, kuid seal avanes vaatepilt, milleks Jordan valmis ei olnud. 

«Nad ütlesid: «Oh õnneks, see on ju vaid rookie, kõik on okei.». Astusin sisse, terve meeskond oli seal. Ma polnud elu sees midagi sellist näinud. Toas oli kokaiini, marihuaanat, naised,» kirjeldas Jordan. 

Noor Michael Jordan(vasakul) aastal 1984.
Noor Michael Jordan(vasakul) aastal 1984. Foto: /AP/Scanpix

«Ütlesin kohe, et lähen ära. Mõtlesin, et kui nüüd vahele jäädakse, siis olen ka mina üks süüdlastest. Pärast seda olin peamiselt üksi.» 

Dokumentaalist selgub, et Bullsi koosseisus oli tol ajal õige mitu «peolooma». Narkootikume, eriti kokaiini tarvitati üsna avalikult. Üks tolleaegne päevaleht kirjeldas Chicago Bullsi korvpallimeeskonda kui reisivat kokaiinitsirkust.

«Kutid tegid asju, millest mul polnud aimugi,» sõnas Jordan, kes tiimikaaslaste pidutsemisega ei ühinenud. Megastaar rääkis, et seetõttu pidi ta palju aega üksi veetma. 

«Mulle meeldis kaarte mängida ja filme vaadata, klubides ma ei käinud. Ei suitsetanud, ega tarvitanud kokaiini, isegi napsu ei võtnud. Tahtsin ainult puhata ja korvpalli mängida.» 

Chicago Bullsi liider Michael Jordan valiti 1998. aastal NBA kõige väärtuslikumaks mängijaks.  
Chicago Bullsi liider Michael Jordan valiti 1998. aastal NBA kõige väärtuslikumaks mängijaks.  Foto: FRANK POLICH/AP/Scanpix

The Last Dance on ESPNi kümneosaline dokumentaalsari, mis räägib Chicago Bullsi 1997-1998 aasta hooajast, mil klubi krooniti korvpalliliiga NBA tšempioniks.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles