VIDEO USAs suri 5-aastane tüdruk Covid-19 erikomplikatsioonide tõttu

Inna-Katrin Hein
Copy
USA MIchigani Detroiti Beaumonti haigla, kus viieaastane Skylar Herbert suri Covid-19 tingitud meningiidi tõttu
USA MIchigani Detroiti Beaumonti haigla, kus viieaastane Skylar Herbert suri Covid-19 tingitud meningiidi tõttu Foto: Elaine Cromie/AFP/Scanpix

Ameerika Ühendriikides Michigani osariigis Detroidis suri politsenikust ema ja tuletõrjujast isa tütar viirushaiguse Covid-19 erikomplikatsioonide tõttu.

Viieaastane Skylar Herbert on Michigani osariigis koroonaviirusest tingitud viirushaiguse kõige noorem ohver ja esimene laps, teatab nbcnews.com.

Politseinikust ema LaVondria Herbert sõnas, et ta tütar ei olnud lahkunud kodust pikka aega ning nii talle kui ta mehele Ebbie Herbertile oli lapse nakatumine koroonaviirusega üllatuseks.

LaVondria Herberti teatel tehti talle ja ta mehele koroonaviiruse test ja need olid negatiivsed, kuid tütre oma oli positiivne.

«Tütar mängis, laulis, tantsis ja oli rõõmus nagu tavaliselt, kuid järsku tekkis kurguvalu. Siis oli tal tugev peavalu ja palavik. Ma ei arvanud, et tal võiks olla koroonaviirus,» sõnas ema.

Vanemad viisid tütre ta seisundi halvenedes haiglasse. Arstid tegid kindlaks, et tal oli viirushaigus Covid-19, mis tekitas meningiidi ehk ajukelmepõletiku.

Raskelt haige laps pandi intensiiveravis hingamisaparaadi alla ja ta seisundit üritati kergendada.

Hoolimata Detroidi Beaumonti haigla arstide pingutustest Skylar Herbert suri viirushaigusest tingitud meningiidi tõttu. Arstide sõnul oleks tüdruk jäänud ellu, kui tal ei oleks olnud Covid-19.

Vanemate sõnul on koroonaviirus ja viirushaigus väga ohtlikud, seda näitas nende tütre juhtum ning nad soovitasid teistel vanematel oma lapsi hoolikalt silmas pidada.

Michigani kuberner Gretchen Whitmer saatis Skylar Herberti vanematele, kellest ema LaVondria Herbert on politseis töötanud 25 aastast ja isa Ebbie Herbert tuletõrjujana 18 aastat, tütre kaotuse puhul kaastundeavalduse.

Detroidis on koroonaviiruse diagnoosi saanud üle 8000 inimese ja viirushaigus on võtnud elu 747 inimeselt.

USAs on koroonaviiruse diagnoosi saanud üle 855 000 inimese ja viirushaiguse tagajärjel on surnud ligi 48 000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles