TAUSTAKONTROLL ⟩ Kas Loosaare süüdistus on jama, kuna Solarise keskust polnud väidetava kohtumise ajal olemaski? (1)

Elu24
Copy
Vikipeedia valeinfo tekitas segaduse, nagu poleks Solarise keskus kirjeldatud sündmuste ajal veel avatudki.
Vikipeedia valeinfo tekitas segaduse, nagu poleks Solarise keskus kirjeldatud sündmuste ajal veel avatudki. Foto: Kuvatõmmis sotsiaalmeediast

Eilses «Kuuuurijas» väitis noor naisterahvas, et Venno Loosaar pidas temaga aastate eest nilbet kirjavahetust. Väidetavalt kohtus toona lapseeas Triinu tuntud meelelahutajaga Tallinnas Solarise keskuses. Nüüd on aga ringlema läinud väide, et keskust polnud siis veel avatudki. Lihtne kontroll tõestab, et see ei vasta tõele.

Triinu (nimi muudetud) jutustas «Kuuuurijas» loo, mis sai alguse sellest, kuidas ta 2012. aasta sügisel sõbrannaga Solarise keskuse Apollo raamatupoe lasteüritusel käis. Loosaar, kes üritusel mingit tegelast mängis, astus Triinule ligi, ajas juttu ja küsis lõpuks tüdruku meiliaadressi. Triinu oli äsja saanud 13-aastaseks.

Sellele järgnes kirjavahetus, mis kujunes ajapikku aina veidramaks. Loosaar olevat tüdrukule kirjutanud, et oleks tore, kui nad moosiga teineteise külge kleepuksid. Peale juhuslikku kohtumist saatnud Loosaar lapsele kirja: «Ikka sind oli tore näha ja natukene puudutada ka.»

Elu24 Facebooki kommentaariumis on seatud aga kahtluse alla naisterahva väide, et esimene kohtumine üldse aset leidis, kuna Vikipeedias on kirjas, et Solarise keskust polnud siis avatudki. See ei vasta tõele.

Solarise keskus avati 9. oktoobril 2009. Sellele leiab kinnitust igast Eesti meediaväljaandest ning pidulikust avamisest on ka pildid. Avakontserti kanti ka teles üle. Kino ripplae varing, mida paljud ilmselt hästi mäletavad, leidis aset 13. oktoobril, samuti aastal 2009.

Tallinna toonane linnapea Edgar Savisaar, Solarise keskuse juhatuse liige Peeter Rebane ja AS Merko Ehitus juhatuse esimees Tiit Roben linti lõikamas. 9. oktoober 2009.
Tallinna toonane linnapea Edgar Savisaar, Solarise keskuse juhatuse liige Peeter Rebane ja AS Merko Ehitus juhatuse esimees Tiit Roben linti lõikamas. 9. oktoober 2009. Foto: Liis Treimann

«Kuuuurijas» näidatud kirjavahetus algas 2. septembril 2012, seega Solaris oli tolleks hetkeks pea kolm aastat avatud. Apollo raamatupood, kus esmakohtumine väidetavalt aset leidis, oli keskuses olemas kohe avamise ajal.

Vikipeediast leitav valeinfo lisati sinna 27. oktoobril 2015. Nüüdseks on see parandatud.

Loe täpsemalt Loosaarele esitatud uue süüdistuse kohta siit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles