GALERII ⟩ Apollo valmistub kinosid avama: vaata, kuidas saalid viirusevabaks tehakse (2)

Elu24
Copy

Esmaspäeval, 20.04 toimus Apollo Kino Mustamäel koostöös kinnisvarakorrashoiu ettevõttega Stell Eesti esimene elektrostaatiline desinfitseerimine, tagades kinosaalides viirusevabad pinnad.

«Tegu on esimese suurema aktsiooniga mitmest peagi aset leidvast hügieenitoimingust meie kinodes, et valmistuda kinode avamiseks ja pakkuda klientidele võimalikult turvalist kinokülastust,» selgitab Apollo kinode Baltikumi tegevjuht Kadri Ärm toimingu tagamaid.

Eestis esmakordselt läbiviidaval elektrostaatilisel pindade desinfitseerimisel lisatakse puhastusainele pihustamisel elektrilaeng - positiivselt laetud aine osakesed ei lange üksteise peale, vaid liiguvad negatiivse või neutraalse laenguga pinna poole.

Antud meetod võimaldab desinfitseerimist läbi viia lihtsalt ja kiirelt ning on efektiivsem võrreldes tavapritside või kontaktmeetodiga, kuna pihustusmeetodil väljuvad elektrostaatiliselt laetud osakesed pääsevad ka pindade mikropragudesse. Selle tulemusena saavutatakse täielik pinna katmine desinfitseeriva ainega, mis hävitab seal olevad viirused, bakterid, seened ja teised mikroorganismid.

«Tänane olukord on sundinud ilmselt mitmetel teenindusvaldkonnas tegutsevatel ettevõtetel üle vaatama oma senised hügieenistandardid. Eesti suurima kinoketina soovime kinode taasavamisel kinokülastajatele võimaldada ootustele vastavat, turvalist ja kvaliteetset kinoelamust. Oleme kinode sulgemise ajal teinud palju tööd selle nimel, et tagada vajalikud isikukaitsevahendid, käivitada uued puhtusnõuded ning töötada välja sisekoolituste materjalid,» viitab Ärm mitmetele tegevustele, mida kriisijärgselt Apollo kinodes rakendama hakatakse, nii töötajate kui klientide heaolu silmas pidades.

«Oleme tänulikud oma heale koostööpartnerile Stellile, kes oli valmis Apollo Kinoga katsetama seda innovaatilist puhastustehnoloogiat,» kiidab Ärm puhastusteenust pakkuvat firmat.

Stelli ostu- ja müügidirektori Margus Vällingu sõnul on desinfitseerimisvahendite ja -meetodite valik turul väga lai, kuid iga kliendi jaoks püütakse koostöös leida parim lahendus. «Tänane olukord, kus koroonaviiruse leviku tõttu esitatakse puhtusele ja pindade desinfitseerimisele järjest kõrgemaid nõudmisi, soodustab igati innovatsiooni ja uute lahenduste kasutuselevõtmist.»

«Elektrostaatiline desinfitseerimine on üks sellistest võimalustest, mida Eesti turul veel seni pole proovitud, kuid mis on mujal maailmas tänu desinfitseerimise kiirusele ja efektiivsusele juba palju positiivset tagasisidet kogunud. Meil on hea meel, et Apollo kinod on enda töötajatele ja klientidele mõeldes otsustanud tulevikutehnoloogia kasuks ning loodame, et huvi selle vastu kasvab turul veelgi,» lisas Välling.

Eesti suurim kinokett Apollo Kino omab kinosid üle Eesti Tallinnas, Pärnus, Tartus, Narvas ja Saaremaal, mahutades 37 saaliga kinodesse 5600 filmihuvilist. 2019. aastal avas Apollo Kino esimesed kinod ka Lätis ja Leedus.

Stell on 1995. aastal ESS Puhastusteenuste nime all alustanud ettevõte, mis 2005. kuni 2020. aasta alguseni kuulus maailma ühe suurema puhastus- ja haldusteenuste ettevõtete gruppi ISS. Ettevõte annab täna tööd 1500 inimesele, teenindab ligi 400 äriklienti ning rohkem kui 300 korteriühistut üle Eesti. Ettevõtte esindused asuvad Tallinnas, Pärnus, Jõhvis, Tartus, Viljandis, Kuressaares ning Haapsalus.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles