Pealtnägija kirjeldab: Sõnajalg libistas enne kassat viinapudelid kotti ja kadus nelja tuule poole (2)

Elu24
Copy
Siiri Sõnajalg jäi süüdi korduvates veinivargustes.
Siiri Sõnajalg jäi süüdi korduvates veinivargustes. Foto: Raul Vinni/Saarte Hääl/Priit Simson/Postimees

Harju maakohus mõistis täna tuntud laulja Siiri Sõnajala süüdi süstemaatilistes veinivargustes ja karistas teda tingimisi vangistusega. Mõni kuu tagasi kirjutas üks Tallinna poekülastaja ühismeedias, kuidas nägi Sõnajala alkovargust pealt.

Möödunud sügisel tehtud avalikus postituses kirjutas Tallinnas Solarise keskuse toidupoes käinud naisterahvas, et nägi kassasabas pealt, kuidas üks Sõnajalgadest mitu pudelit kanget alkoholi näppas. Kirjutaja polnud kindel, kas tegemist oli Siiri või Viivi Sõnajalaga, kuna ei tee neil nägupidi vahet.

Pealtnägija sõnul selgus kassas, et Sõnajalal polnud ostude eest maksmiseks kaardi peal raha. «Proua oli purupurjus, jäi kassa juurde istuma, et helistab ja klaarib asja ära. Minu ees seisnu ütles kassapidajale, et pr Sõnajalg libistas enne kassat viina- ja džinnipudelid kandekotti, aga kahjuks ei saanud kassapidaja aru, mis talle öeldi,» kirjeldas naine toimunut.

Seejärel olevat kassapidaja «justkui ärganud» ning proovinud sisetelefoniga kutsuda turvameest, keda parasjagu läheduses polnud. Samal ajal olevat Sõnajalg kõige nelja tuule poole lahkunud, kinnitas pealtnägija. «Lõpuks tormas kassa juurde turvamees, aga mida oskab teha noor vene poiss, kellele öeldakse «Sõnajalg»? Ta ei teagi, mis asi see on!» selgitas naine, kuidas kuulus laulja väidetavalt minema lipsas.

«Lõpuks tormas kassa juurde turvamees, aga mida oskab teha noor vene poiss, kellele öeldakse «Sõnajalg»? Ta ei teagi, mis asi see on!»

Pealtnägija sõnul olevat Sõnajalg hoolimata joobest aru saanud, mida korda saadab. «Kõik oli välja arvestatud: pudeleid ei toppinud ta kotti alkoosakonnas, kus ilmselt on kaamerad, ja kassa valis sellise, kus oli tuttav kassapidaja, kelle tähelepanu hajutas ta väga hea näitlemisega: «Oi, ja sina töötad ikka veel siin!» Ei mingit afektiseisundit, puhas kalkulatsioon!» kirjeldas ta.

Väidetavalt oli Sõnajalal seljas erksinine mantel või jakk. «Ilmselt kassajärjekorras toimunud pudelitrikk lindile ei jäänud,» nentis ta.

Kuna Sõnajalg toona vahele ei jäänud, on tagantjärele raske kinnitust saada, kas väidetav vargus tõepoolest aset leidis. «Meil ei ole enam sellest perioodist videosalvestust ja rohkem teema osas kommentaare jagada ei soovi,» ütles Elu24-le ABC Supermarketsi reklaamijuht Kristel Seer.

Sõnajalg peab nüüd üle aasta aja kaine olema

Täna mõistis kohus 57-aastasele Siiri Sõnajalale tingimisi kuue kuu pikkuse vangistuse, millest arvestati maha tema poolt eelvangistuses kantud 39 päeva, vahendas BNS. Ühtlasi määras kohus talle ühe aasta ja nelja kuu pikkuse katseaja, mille ajal on tal keelatud alkoholi tarvitada.

Põhja ringkonnaprokuratuuri süüdistuse järgi varastas Siiri Sõnajalg eelmisel aastal vähemalt seitsmel korral Kuressaare ja Tallinna toidukauplustest veini. Süüdistuse järgi varastas ta mõnikord ühe pudeli veini, kuid mõnikord korraga ka kaks või kolm ning ühel korral isegi neli pudelit.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles