KUULA ⟩ Tõeline superhitt! Soome muusikud ühendasid ülla eesmärgi nimel jõud

Elu24
Copy
Foto: Kaader videost / Youtube.com

Praegusel raskel ajal tuleb kokku hoida rohkem kui kunagi varem ning head eeskuju näitavad meie põhjanaabrid, kes on maha saanud eriti uhke koostööga.

Enam kui 150 Soome muusikat asusid oma kodustuudiotes tööle ja valmis heategevuslik popballaad nimega  «Uuden edessä» ehk «Uue ees». Kogu laulust saadud tulu annetatakse Punasele Ristile, et aidata kõiki koroonaepideemias kannatanuid. Teiste seas löövad südamlikus projektis kaasa näiteks Vesala, Haloo Helsinki, Jenni Vartiainen, Alma, JVG, Anssi Kela, Chisu, Samu Haber, Anna Puu, Darude Elastinen ja Katri Helena.

Vaata videot!

 

Heategevuslikke singleid on ka varem erinevatel eesmärkidel välja antud. Kuulsaim on ehk 1985. aastal ilmunud «We Are the World», millega abistati Aafrika näljahädalisi.

Pala saavutas ülemaailmset edu nii läbimüügilt kui ka kogu maailma edetabelites ning sellest sai kõige kiiremini müüdud Ameerika popsingel. Wsimesena USA heliplaaditööstuse ajaloos pälvis see neli plaatinaplaadi sertifikaati ning hulgaliselt auhindu. Laulu autoriteks olid Michael Jackson ja Lionel Richie, kelle kõrval astusid üles näiteks Tina Turner, Billy Joel, Cyndi Lauper ja Ray Charles.

Sellest laulust sai nspireeritud ka Alo Mattiiseni 1987. aastal valminud isamaaline laul «Ei ole üksi ükski maa».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles