4 AASTAT ESIKAST ⟩ Vaata, kuidas valmis metsikute 90ndate noortest rääkiv hittfilm «Päevad, mis ajasid segadusse»

Elu24
Copy
Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Täna täpselt 4 aasta eest jõudis Eesti kinodesse must komöödia «Päevad, mis ajasid segadusse», mis pärjati Eesti Tele- ja Filmiauhindadel aasta parimaks filmiks ning mis noppis ka parima kaameratöö, režii, meespeaosa, helirežii ja montaaži preemiad. Vaata dokki sellest, mismoodi see 90ndate noorte elu kajastav nostalgiline film valmis!

24-minutiline teledokk «Segased päevad» (2016) on põnev sissevaade hittfilmi «Päevad, mis ajasid segadusse» telgitagustesse. Kuidas võeti üles Eesti filmiajaloo vingeim auto üle katuse käimine? Mis toimus saladuslikul peol legendaarses Triinu baaris? Mis juhtus filmi osatäitjate Hendrik Toompere Jr, Juhan Ulfsaki, Jaanika Arumi, Juss Haasma ja teistega?

Ka Eesti filmiajakirjanike poolt aasta parimaks kodumaiseks filmiks tunnistatud «Päevad, mis ajasid segadusse» (Neitsi Maali auhind) on süsimusta huumoriga vürtsitatud tragikomöödia, mille tegevus toimub 1990. aastate teises pooles ühes väikeses vaeses Eesti maakohas. 27-aastane Allar, pisut rumalavõitu ja tahtejõuetu noormees liigub ühelt südasuviselt peolt teisele. Tempo on laes ja sündmused segased, värvikatest tegelastest rääkimata. Pingelised ja jaburad sündmused panevad Allari oma elu üle tõsiselt järele mõtlema ning ees ootab pöörane eneseotsing Eesti üheksakümnendates.

Triin Ruumeti debüütfilm linastus ka Karlovy Vary rahvusvahelisel filmifestivalil ning tõi sealt East of West programmis koju žürii eripreemia.

Vaata galeriid esilinastusest:

Pidu jätkus Viimsi talveaias, kus esinesid ajastutruult Onu Bella ja Nancy.

Film on ilmunud ka DVD peal ning seda saab osta Apollost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles