PILDID JA VIDEO ⟩ Itaalias varises rusudeks Magra jõe hiiglaslik sild (1)

Inna-Katrin Hein
Copy

Itaalia põhjaosas Magra jõel asunud Crollo sild varises 8. aprilli hommikul kokku, kannatada sai kaks autojuhti, kes viidi helikopteriga Pisa haiglasse.

Tegemist oli maanteesillaga, mis ühendas Santo Stefano di Magrat Toskaanaga, kirjutab njmmanews.com.

Sillavaringut näinute sõnul oli enne õnnetust tunda gaasilõhna ja kuulda kummalist heli. Politsei ja kohalike võimude teatel algatati sillavaringu põhjuste väljaselgitamiseks uurimine. Tegemist oli juba niiöelda eaka sillaga ja eksperdid ei välista, et see oli amortiseerunud.

Võimuesindaja Pierluiugi Peracchini sõnas, et Itaalias on koroonapandeemia tõttu palju raskusi ning sillavaring raskendab haiglate varustamist vajalikuga.

Itaalias on koroonaviiruse diagnoosi saanud rohkem kui 157 000 inimest ja viirushaigus on võtnud elu üle 17 000 inimeselt.

Kohalikud, kes kasutasid silda, märkasid juba möödunud aasta sügisel, et sillal on suur pragu, mida nad pidasid eluohtlikuks. Nad andsid sellest võimudele teada, kohale saadeti sillaehituseksperdid, kes nägid probleeme, kuid nende hinnangul ei olnud sild varisemisohtlik. Viidi läbi mõned parandustööd ja liiklus sillal võis jätkuda.

Itaalias on ka varem suuri sildu varisenud. Näiteks 14. augustil 2018 varises Genova Morandi sild, mis 2019 täielikult lõhuti ja asuti uut silda ehitama. Tegemist oli 1967. aastal avatud sillaga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles