Jõhker rünnak Põhja-Tallinnas: poe turvamees päästis naise, keda jälitaja trammipeatuses peksis (1)

Rasmus Rammo
, Reporter-toimetaja
Copy
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Remo Tõnismäe / Postimees

Eile lõunal läks Põhja-Tallinnas mees kallale naisele, keda ta tõukas, mööda tänavat jälitas ja korduvalt näkku lõi. Lähedalasuva kaupluse turvamees aitas ründaja kinni pidada.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja sõnul sai häirekeskus teisipäeval kella poole ühe paiku teate, et Tallinnas Angerja tänaval tõukas meesterahvas naise pikali ja üritas talle kallale minna. Teataja sekkus ning ohvril õnnestus põgeneda, kuid ründaja asus naist jälitama.

Teataja liikus naise ja ründaja järel mööda Kopli tänavat Sitsi mäe suunas ning andis samal ajal politseile asukohast infot. Sitsi trammipeatuse juures oleva kaupluse lähedal kaotas teataja mehe ja naise silmist.

Seejärel nägi kaupluses tööl olnud turvamees kaamera kaudu juhuslikult pealt, kuidas mees naist mitu korda Sitsi trammipeatuses rusikaga näkku lõi.

USS Security esindaja sõnul otsustas turvamees viivitamatult sekkuda. «Kui turvatöötaja sündmuskohale jõudis, võttis meesterahvas välja noa ja hakkas sellega turvatöötaja suunas vehkima,» kommenteeris firma turundusjuht Elu24-le.

Naisel õnnestus turvamehe abiga eemale pääseda ja mees lahkus sündmuskohalt. Kohale saabunud politseipatrull pidas mehe sündmuskoha lähedalt kinni ja 41-aastane agressiivselt meelestatud mees toimetati politseijaoskonda, kinnitas PPA pressiesindaja.

Politsei teatel naine arstiabi ei vajanud ja juhtunu osas alustati kriminaalmenetlust. Esialgsetel andmetel olid mees ja naine omavahel tuttavad.

«Politsei tänab tähelepanelikku kodanikku ja USS turvafirma töötajat, kes märkasid abivajajat ja sekkusid,» ütles kesklinna politseijaoskonna patrullpolitseinik Viktor Eksi. «Julge käitumine on kiiduväärt ning aitas ära hoida veelgi kurvemad tagajärjed. Tuletame meelde, et ohtu sattunud inimest märgates tuleb sellest kindlasti teada anda ka politseile helistades numbril 112,» lisas Eksi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles