SÜNGED TEOORIAD ⟩ Miks oli Michael Jacksoni hääl nii muutlik?

Elu24
Copy
Foto: AFP / Scanpix

Michael Jackson on üks kõigi aegade edukamaid meelelahutajaid, kelle üheks firmamärgiks oli tema erakordne hääl. Fännide kõrvus kõlab siiani tema omapärane falsett, ent lähedaste sõnul peitis end selle hääle taga üks sünge saladus.
 

Enam kui 40 aastat popmuusika troonil istunud Michael Jacksoni hääl ja laulustiil muutusid aja jooksul märgatavalt. Algselt avaldas ta muljet poisiliku sopranina, ent pärast 70ndate alguses aset leidnud häälemurret sai temast kõrge tenor. Jackson kasutas enamasti hääleulatuse kõrgemat osa ja falsetti, tema madal register oli ümar ja pehme.

Aastate jooksul on aga lähedased isikud teinud staari hääle kohta vastuolulisi avaldusi. Ühed ütlevad, et see oli tehislik, teised raiuvad aga, et Jacksoni hääl oli päris, kuid mitte loomulik, kirjutab Daily Star.

Aastal 2011 Jacksoni surmas süüdi mõistetud kardioloog Conrad Murray väitis oma raamatus, et popstaarile tehti teismeeas hormoonsüste. «Nägin Jacksonit sageli tema kõige paljastatumas ja konfessionaalsemas olekus. Ta oli nõus end avama alles pärast seda, kui olin talle vandunud, et ei avalda mitte kunagi sõnagi,» seletas Murray. «Nõustusin. Olin šokeeritud, kui Jackson mulle seda rääkis. See selgitaks nii Michaeli ebaharilikku käitumist kui ka tema morfoloogilisi muutusi.»

Ent paljud inimesed, sealhulgas lähedased sõbrad Liza Minnelli ja David Gest, rääkisid neile väidetele vastu. Nad spekuleerisid, et Michael võis pärast seda, kui talle oldi liiga palju haiget tehtud, kasutada võltshäält oma sisemise mina kaitsmiseks. Aastal 2005 ütles Court TV saatejuht Diane Dimond väljaandele Access Hollywood: «Kuskil seal, eriti kui sa talle halbu uudiseid viid või kui sa ajad teda hulluks, läheb tema hääl väga-väga sügavaks.»

Piers Morgan kinnitas sama. «Michael Jacksoni puhul oli kõige veidram asi see, mis õhutas minu kahtlusi tema kui inimese suhtes, et heategevusest ja lastest rääkides oli tal väga pehme, kõrge hääl,» meenutas ta. «Kui ma viisin jutu aga ärile, langes tema hääl mitu oktavit ja temast sai hoopis teine ​​inimene, kellega vestelda. See oli minu jaoks imelik, see näitas mulle, et ta oli olenevalt teemast erinev mitmetahuline tegelane.»

Michael Jackson suri 25. juunil 2009 ravimite üledoosi tagajärjel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles