KULLAFOND ⟩ Vaata tasuta kõiki huumorisarja «Sipelga 14» osi, mis täna veel naljakamad kui varem

Elu24
Copy

Aastal 2007 legendaarsele «Wremjale» jätkuks stsenaristide Andrus Kivirähki ja Mart Juure sulest ilmunud 8-osaline huumorisari «Sipelga 14» tuleb vähemalt jupiti ilmselt ka nooremale põlvkonnale tuttav ette, kuid väärib siiski uuesti tutvustamist ning arhiivist välja kaevamist. 

Kasvanud välja Ivar Vigla sarnaselt robustse stiili ja – mis seal salata – valehäbita kokkuhoidliku tootmiskvaliteediga «Wigla Show'st» (1998–2000) ning hiljem omakorda jätkusarjast «Wremja» (2001–2003), tõi «Sipelga 14» Kanal 2 vaatajateni sootuks teistsugused tegelased kui Alma või Johannes. Nimelt oli sarja ideeks ETV menuseriaali «Õnne 13» omamoodi paroodia ehk nn teise Eesti elu otse eeskujulike kodanike põiktänavas.

Sellelt aadressilt leiame Eesti esimese kosmonaudi Jaan Zorro, kroonilise alkohooliku Uno Nisu, naistejuuksur Mardi koos oma naise ja kurja ämmaga, rullnokad Petsi ja Aiku ning aeg-ajalt astub läbi ka Martin Müürsepa ehk Mürka tagumik. 

Kui saate ülejäänud tegelased on ehk rohkem kinni omas ajastus, siis vähemalt tänagi Eesti tippkoomikuna tegutseva Jan Uuspõllu ning varalahkunud Dan Põldroosi (kes oleks tänavu 6. märtsil saanud 50-aastaseks) kehastatud rullnokad (netikultuuri ka rullnoxid) elavad tänaselgi päeval popkultuuris slängi («Sae pekki!») ja stereotüübi tasandil edasi. Samuti elab edasi Sipelga 14 aadress, mida kannab samanimeline uuema kooli kodumaine räppar. Dan Põldroosi jaoks jäigi sari viimaseks näitlejatööks teleekraanil.

Igal juhul mõjuvad sarja osad tänasel päeval ehk veelgi naljakamalt kui omal ajal, olles muutunud omamoodi ajakapsliks Eesti sihilikult labasevõitu telehuumorist, mis portreteerib aga teatud Eesti inimtüüpe erakordselt tabavalt. Ennekõike aga on sari tunnistuseks peategelaste tandemi koomikutalendile. 

Vaata uuesti «Sipelga 14» esimest osa (VeebiTVs saab vaadata kõiki 8 episoodi), kus Pets saab ööklubis peksa, Mart koorib kartulit liiga paksu koorega ning Zorrot ootab ees presidendi vastuvõtt:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles