VIIMANE SOOV ⟩ Koroonaviirusesse nakatunud leukeemiahaige loobus ravist ja palus arstidel päästa kellegi teise elu

Elu24
Copy
Liam Downing võitles kaks aastat leukeemiaga. Pärast nakatumist koroonaviirusesse Covid-19 palus mees arstidel päästa kellegi teise elu ja loobus ravist.
Liam Downing võitles kaks aastat leukeemiaga. Pärast nakatumist koroonaviirusesse Covid-19 palus mees arstidel päästa kellegi teise elu ja loobus ravist. Foto: Kuvatõmmis gofundme lehelt

Inglismaalt pärit Liam Downing suri mõned päevad pärast oma 30. sünnipäeva. Mees oli kaks aastat võidelnud leukeemiaga, kuid pärast Covid-19 viirusesse nakatumist loobus Liam ravist ja palus arstidel «päästa kellegi teise elu».

Liami õde Laura avas venna matuste korraldamise abiks GoFundMe lehe, kuhu on praegu kogutud üle 3000 naela. Laura kirjeldas annetuste kogumise lehel Liami päevi enne tema surma.

«Nagu paljud teist teavad, on Liam veetnud viimased 2 aastat leukeemia vastu võideldes, millest ta mitmel korral jagu sai, kuid kahjuks mitte kunagi kauaks ja see tuli tagasi. See oli iga kord agressiivsema kui varem.»

Laura kirjeldas, et esmaspäeval, 16. märtsil 2020, sattus Liam «põletikuga» tagasi haiglasse. Mehele tehti ka Covid-19 test, mille tulemused saadi kätte 19. märtsil. «Meile öeldi laastav uudis, et arstid ei saa teha midagi muud, kui proovida Liam'i vähki ravida, ning seejärel öeldi meile lisaks laastavatele uudistele, et tal on koroonaviirus.»

«Liam pidi palatit vahetama ja pidi kõigist, keda ta tundis või kes tema järgi hoolt kandsid, isoleeritud olema. Samuti ei lubatud tal viiruse leviku ohu tõttu näha oma perekonda,» kirjutas Laura emotsionaalselt.

Laupäeval, 21. märtsil, tegi Liam «vapra otsuse» ja loobus ravist. Ta palus, et «tal oleks lihtsalt mugav ja tema eest kantaks hoolt kuni tema elu lõpuni.»

See oli perekonna jaoks šokeeriv uudis, kuid nad austasid Liami soovi. «Ta oli võidelnud leukeemiaga nii kaua kui võimalik ja ei tahtnud enam riigi tervishoiuteenuste raha raisata ning palus isetult: «päästa sellega kellegi teise elu».»

Pärast Liami otsust lubati tänu erikorraldustele mehe perekond tema juurde ning 23. märtsil tähistas inglane oma 30. sünnipäeva.

27. märtsil Liam suri. 

«Liam oli omamoodi kaisukaru, kes aitas kõiki, keda vähegi suutis. Ta pani kõik ruumid särama, kuhu ta sisse astus. Ta armastas olla tähelepanu keskpunktis!! Ta oli parim vend ja onu, keda oleksin saanud endale soovida!» kirjutas Laura südamliku postituse lõpetuseks.

GoFundMe lehega kogub Liami perekond raha, et mehele soetada surnuaia koht, hauakivi ja lilled. Raha, mis jääb üle annab Laura oma vanematele ning haiglale, mis viimased kaks aastat Liamit ravis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles