LUKS VÄRK ⟩ Superjahil isolatsioonis olev miljardär kustutas oma Instagrami ära, sest inimesed vihastasid ta peale

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Miljardär David Geffen on just selle luksusjahiga Grenadiinidel isolatsioonis.
Miljardär David Geffen on just selle luksusjahiga Grenadiinidel isolatsioonis. Foto: Kuvatõmmis Twitterist

Miljardär David Geffen otsustas oma Instagrami konto kustutada ära pärast seda, kui talle tehti märkus, et ta otsustas karantiini ajal üle pool miljardit  dollarit maksval luksusjahil elada ja sealt ilusaid päikeseloojangupilte postitada.

Miljardärid püsivad koroonaviiruse eest isolatsioonis oma superjahtidel ja ei karda seda ka avalikult näidata. Laupäeval jagas näiteks miljardär David Geffen Instagramis pilte sellest, kuidas ta on oma 590 miljonit dollarit maksva superjahiga «Rising Sun» Grenadiinidel isolatsioonis, et hoiduda koroonaviirusest, vahendas Business Insider.

Selle sama superjahi pardal on ta varem võõrustanud selliseid kuulsuseid nagu OphraBarack Obama, Orlando Bloom ja ka näiteks Jeff Bezos.

Ühe foto allkirjaks kirjutas Geffen «Päikeseloojang eile õhtul», millele oli lisatud lause: «Ma loodan, et kõik on väljaspool ohtu.».

Kuid inimesed ei suhtunud Geffeni postitusse just kõige positiivsemalt. 

Tegelikult tabas tagasiside Geffenit nagu välgunool, mispeale mees kustutas oma Instagrami konto ära.

Vastused Geffeni postitusele on kõige värskem näide kuulsuste ja ülirikaste inimeste suunas saadetud kriitikast, kus rikkurid postitavad oma häärberitest lõbusaid fotosid ja videoid sellest, kuidas nad muretult aega veedavad, samal ajal, kui inimesed kogu maailmas tegelevad selliste probleemidega nagu massilised vallandamised ja sissetuleku kaotamine kestva koronaviiruse pandeemia ajal.

Business Insider on varem kirjutanud sellest, kuidas miljardärid põgenesid karjakaupa superjahtidele, mida nad arvasid olevat koroonaviiruse eest kõige ohutumad kohad. 

Rangete hooldusprotseduuride tõttu on jahid tavaliselt kruiisilaevadest puhtamad, kuid ka nende rentimine on kallis lõbu. 

Mõne superjahi rentimine maksab «vaid» 120 000 dollarit nädalas, millele lisanduvad meeskonnakulud. Teised veelgi uhkemad superjahid võivad aga nädalas maksta kuni 600 000 dollarit. 

Samal ajal ei lasta aga jätkuvalt üle maailma kruiisilaevu sadamatesse endiselt tagasi, kuna reisijad haigestuvad.

Ka kommertslennukitega reisimine on langenud nii järsult, et tööstus otsib tagatist. 

Samal ajal on aga eralennukite kasutamise trend tõusuteel.

Geffen on meelelahutustööstuse rikkaim mees. Forbes'i andmetel on ta väärt 7,7 miljardit dollarit.

Geffen asutas plaadifirma Geffen Records, mille ta müüs 1990. aastal 550 miljoni dollari eest. Samuti asutas ta koos Steven Spielbergi ja Jeffrey Katzenbergiga filmistuudio DreamWorks SKG.

Geffenile kuulub miljonite dollarite väärtuses kinnisvara New Yorgis ja Californias ning talle kuuluv kunstikogu on väärt kaks miljardit dollarit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles